Pasienyje su Rusija – dar vienas mirtinai pavojingas radinys

Apie savo žemėje aptiktą sprogmenį pasieniečiams pranešė Vilkaviškio rajono ūkininkė.

Rastas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Rastas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Rastas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Rastas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Rastas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Rastas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jul 28, 2023, 9:05 PM, atnaujinta Jul 31, 2023, 10:34 AM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ketvirtadienio vidurdienį į valstybės sieną su Rusija saugančius VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardos pareigūnus telefonu kreipėsi Vilkaviškio rajono Girėnų kaimo gyventoja. 61-erių metų moteris pranešė, kad lauke netoli savo namų rado įtartiną daiktą, primenantį sprogmenį.

Pasieniečiai nedelsdami ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją, pranešė Bendrajam pagalbos centrui ir policijai. Netrukus atvyko ugniagesiai gelbėtojai ir medikai. Kaip įprasta tokiais atvejais, pavojingoje vietovėje buvo įvestas planas „Skydas“.

Įvykio vieton atvykę Lietuvos kariuomenės (LK) Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – Antrojo pasaulinio karo 82 mm vidutinio minosvaidžio mina. Įvertinę jo būklę, išminuotojai pavojingą radinį nuvežė į Lakštučių karjerą ir ten sprogmenį sunaikino.

Šią savaitę tai jau antras kartas, kai Pagėgių pasienio rinktinės veikimo teritorijoje randamas sprogmuo. Trečiadienį Gluobių kaimo (Šakių r.) apylinkėse patruliavę Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos pareigūnai Šešupės pakrantėje aptiko Antrojo pasaulinio karo laikų 105 mm vokišką artilerijos sviedinį. Sprogmenį išsivežė ir sunaikino LK išminuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.