Savaitgalį ugniagesių pagalbos reikėjo 165 kartus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo deprtamento duomenimis, per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 74 gaisrų ir atliko 91 gelbėjimo darbą. Gaisrų metu vienas žmogus buvo traumuotas, o du gyventojus ugniagesiams pavyko išgelbėti.

 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jul 31, 2023, 1:40 PM

Sekmadienio naktį, apie 0 val. 28 min., buvo gautas pranešimas, kad Utenoje, Daržų gatvėje dega ūkinis pastatas. Kai atvyko ugniagesiai, pastatas skendėjo liepsnose. Gaisro metu sudegė medinis ūkinis pastatas ir lengvojo automobilio „Subaru Outback“ visos degiosios detalės. Nuo karščio apsilydė greta esančio pastato plastikinė sienų apdaila. Gaisre nukentėjo vyras, jis apdegė ranką.

Šeštadienį, apie 10 val. 28 min., Vilniuje, Dociškių gatvėje daugiabučio gyvenamojo namo bute degė sendaikčiai ir šiukšlės. Įsiplieskusį gaisrą bandė gesinti buto savininkas. Iš uždūmintų patalpų ugniagesiai išvedė vyrą ir jį perdavė medikams. Gaisro metu aprūko kambario sienos.

Sekmadienį, apie 17 val. 47 min., Alytuje, Vilties gatvėje gaisras kilo bendrabučio tipo daugiabučiame gyvenamajame name, kambaryje užsidegė mikrobangų krosnelė. Ugniagesiai gelbėtojai iš dūmuose skendinčio kambario išnešė vyrą, o iš kitų patalpų teko evakuoti 14 gyventojų. Užgesinus gaisrą ir išvėdinus patalpas, gyventojams buvo leista sugrįžti.

Penktadienį, apie 19 val. 39 min., Šalčininkų rajone, Dieveniškių seniūnijoje, Vilkiškių kaime liepsnojo trys pastatai. Gaisro metu visiškai sudegė gyvenamasis namas, ūkinis pastatas ir vasaros virtuvė. Pastatai buvo greta vienas kito, 1–2 metrų atstumu. Įvykis tiriamas.

Tą pačią dieną, apie 21 val. 47 min., Kėdainių rajone, Vilainių seniūnijoje, Koliuopės kaime, Koliupės gatvėje gaisras įsiplieskė gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams, koridoriuje liepsnojo įkraunamas riedis. Gaisro metu apdegė koridorius, aprūko kambariai, įskilo durų stiklo paketas. Name buvo įrengti dūmų detektoriai.

Šeštadienį, apie 13 val. 38 min., Kaišiadorių rajone, automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda degė keleivinis autobusas „Setra 516 HD“. Atvykus ugniagesiams, autobusas degė atvira liepsna, keleiviai buvo išlipę. Gaisro metu išdegė autobuso variklio skyriaus degiosios detalės, salono degiosios detalės, išdužo stiklai, apdegė autobuso galiniai ratai. Nuo degančio autobuso užsidegė ir išdegė apie 50 kv. m miško paklotės. Įvykis tiriamas.

Sekmadienį, apie 20 val. 26 min., buvo gautas pranešimas, kad Radviliškio rajone, Grinkiškio seniūnijoje, Minaičių kaime daugiabučiame gyvenamajame name dega butas. Gaisras buvo įsiplieskęs virtuvėje. Jo metu sudegė sofa, stalas, šaldytuvas, apdegė durys, išdužo langai ir smarkiai aprūko viso butas bei namo antrojo aukšto laiptinė. Iki atvykstant ugniagesiams, gyventojai išvedė 2 žmones, jie nenukentėjo.

Ugniagesių pagalbos reikėjo ir gelbėjimo darbų metu. Penktadienį, apie 11 val., gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Matininkų gatvėje, kelininkai, vykdydami žemės kasimo darbus, pažeidė dujų vamzdį ir į aplinką veržiasi dujos. Kartu su policijos pareigūnais ugniagesiai gelbėtojai iš aplinkinių namų evakavo 42 žmones. Priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos įvykio vietoje budėjo, kol dujų avarinė tarnyba sustabdė dujų nuotėkį.

Apie 12 val. 33 min. pranešta, kad Vilniuje, Antakalnio gatvėje susidūrė du automobiliai, viename iš jų yra prispaustas žmogus. Panaudoję gelbėjimo įrangą, ugniagesiai išlaisvino prispaustą vyrą ir perdavė medikams.

Apie 22 val. 28 min., ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Raseinių rajoną, Girkalnio seniūniją, Bakaičių kaimą, buvo gautas pranešimas, kad buvusiame kiaulių komplekse veršiukas įkrito į šulinį. Ugniagesiai telyčią iškėlė iš 3,5 m gylio duobės ir perdavė savininkui.

Šeštadienį, apie 10 val. 59 min., ugniagesių pagalbos po eismo įvykio prireikė Kauno rajone, Zapyškio seniūnijoje, Kuodiškių kaime. Lengvasis automobilis „Opel Vectra“ buvo nuvažiavęs nuo kelio ir atsitrenkęs į medį, o viduje buvo prispaustas žmogus. Panaudoję gelbėjimo įrangą, ugniagesiai nukentėjusįjį išlaisvino ir perdavė medikams.

Apie 5 val. 47 min., buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Kaltanėnų seniūnijoje, Kaltanėnų miestelyje, Kretuonos ežere nuskendo žmogus. Ugniagesiai gelbėtojai skenduolio kūną rado 300 m atstumu nuo kranto, 5 m gylyje.

Sekmadienį, apie 12 val. 41 min., Kauno rajone, Neveronių seniūnijoje, Neveronių kaime ugniagesiai iš tvenkinio ištraukė žmogaus kūnas.

Apie 16 val. 16 min. pranešta, kad Pasvalio rajone, Saločių seniūnijoje, Brenčių kaime kelyje susidūrė mikroautobusas ir sunkvežimis. Mikroautobuse buvo prispaustas vairuotojas, kurį ugniagesiai išlaisvino ir perdavė medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.