Pirmadienis šalies keliuose: nukentėjo 14 žmonių, 6 iš jų – nepilnamečiai

Liepos 31-ąją, pirmadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 13 įskaitinių eismo įvykių, sužeista 14 žmonių, tarp jų 6 nepilnamečiai (keleivis, pėsčiasis, dviračio, lengvojo keturračio motociklo, mopedo ir motociklo vairuotojai).

Eismo įvykis.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Eismo įvykis.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 1:00 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba(LKPT), viename įvykyje nukentėjo 2 žmonės. Miestuose – 8 eismo įvykiai (Vilniuje – 3, Kaune ir Palangoje – po 2, Panevėžyje).

Transporto priemonių susidūrimų – 6 atvejai, užvažiavimų ant pėsčiųjų – taip pat 6 atvejai, transporto priemonių apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 1. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 2 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 1.

Apie 5.30 val. Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, automobilis „Honda“, vairuojamas 72 metų moters, automobilių stovėjimo aikštelėje, prispaudė prie atitvaro ir sužeidė 68 metų pėsčiąją.

Apie 9.25 val. Jonavos rajone, Užusalių kaime, žvyrkelio tiesiame ruože apvirto automobilis „Mercedes-Benz Vito“. Nukentėjo 56 metų vairuotojas, Rumunijos pilietis.

Apie 10.40 val. Kaune, Aušros gatvėje, „Volkswagen“ markės automobilis, vairuojamas 50 metų vyro, atbulas išvažiuodamas iš kiemo, susidūrė su motociklu KTM. Jį vairavo, nukentėjo ir į ligoninę buvo pristatytas 17 metų vaikinas (teisę vairuoti nepilnametis turi).

Apie 14.17 val. Palangoje, Klaipėdos plente, prekybos centro aikštelėje, dviračiu važiuodamas 13 metų berniukas nesilaikė saugaus atstumo iki pėsčiojo ir į jį atsitrenkė. Nukentėjo 53 metų vyras. Nepilnametis nesegėjo dviratininko saugos šalmo.

Apie 16.05 val. Kauno rajone, Virbališkių kaime, krovininis automobilis „Renault Master“ (iki 3,5 t), kurį vairavo 40 metų vyras, nepraleido pagrindiniu keliu iš dešinės važiavusio lengvojo keturračio motociklo. Per susidūrimą nukentėjo keturratį vairavusi neturinti teisės vairuoti 14 metų mergaitė ir su ja važiavusi 13-metė. Abi nepilnametės – be saugos šalmų.

Apie 19.10 val. Vilniuje, Užupio gatvėje (danga šlapia), dviračiu tiesia nuokalne važiuodamas 17-metis, Kinijos Liaudies Respublikos pilietis, atsitrenkė į dešinėje kelio pusėje stovėjusį automobilį „Renault Captur“. Nukentėjo nepilnametis.

Apie 19.14 val. Prienų rajone, rajoniniame kelyje Balbieriškis–Krokialaukis, nenustatyta transporto priemonė, lenkdama mopedą „Yamaha“, jį kliudė, dėl to nukentėjo 16-metis vairuotojas. Nepilnametis teisę vairuoti turi, buvo su saugos šalmu.

Apie 19.49 val. Panevėžyje, Kranto gatvėje, gyvenamojoje zonoje, elektriniu paspirtuku važiuodamos dvi 12 ir 13 metų mergaitės jo nesuvaldė ir kliudė pėsčiąją. 82 metų moteris griuvo ir nukentėjo. Nepilnametės, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, nesegėjo dviratininko saugos šalmų. Be to, elektriniu paspirtuku, kurio greitis ne didesnis kaip 25 km/val. ir galia iki 1 kW, galima važiuoti tik vienam asmeniui (jame nėra įrengtų specialių sėdėjimo vietų).

Apie 20.31 val. Palangoje, Klaipėdos plento ir Kretingos gatvės žiedinėje sankryžoje, 49 metų moters vairuojamas automobilis „BMW X3“ susidūrė su motociklu KTM, kurį vairavo ir nukentėjo 29-erių moteris.

Apie 20.33 val. Vilniaus rajone, Avižienių kaime, automobilis „Mitsubishi Outlander“, vairuojamas 65 metų moters, kliudė neįgaliojo vežimėlį. Juo važiavo ir buvo sužeistas neblaivus 63 metų vyras (2,21 promilės).

Apie 21.47 val. Vilniuje, Architektų gatvėje (apšviesta, danga šlapia), automobilis „Audi 80“, vairuojamas 71 metų vyro, sukdamas į dešinę, kliudė per važiuojamąją kelio dalį važiavusį paspirtuką. Nukentėjo 10 metų pėsčiasis.

Pirminiais duomenimis, per parą – 60 eismo įvykių. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 (Kelmėje, Klaipėdoje, Vilniuje). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (antimi, stirnomis) atvejų – 14.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.