Akimirkos iki tragedijos: gyvenamajame name gaisrą sukėlė įkraunamas prietaisas

Vėlų penktadienio vakarą Kėdainių rajone tik per plauką išvengta didelės tragedijos – užsidegus kraunamam riedžiui aprūko ir apdegė gyvenamojo namo patalpos. Laimei, gaisras neišplito ir buvo suvaldytas laiku. Ugniagesiai kraštiečius įspėja apie riedžių, elektrinių paspirtukų ir kitų tokio tipo įkraunamų elektrinių įrenginių keliamo pavojaus.

 Gaisrą Kėdainių rajone sukėlė kraunamas riedis.<br> lrytas.lt koliažas.
 Gaisrą Kėdainių rajone sukėlė kraunamas riedis.<br> lrytas.lt koliažas.
Gaisras.<br>PAGD asociatyvi nuotr.
Gaisras.<br>PAGD asociatyvi nuotr.
 Vėlų penktadienio vakarą Kėdainių rajone tik per plauką išvengta didelės tragedijos – užsidegus kraunamam riedžiui, aprūko ir apdegė atokiau nuo gatvės ir kitų namų stovinčio gyvenamojo namo patalpos.<br> D. Kuprijanovo nuotr.
 Vėlų penktadienio vakarą Kėdainių rajone tik per plauką išvengta didelės tragedijos – užsidegus kraunamam riedžiui, aprūko ir apdegė atokiau nuo gatvės ir kitų namų stovinčio gyvenamojo namo patalpos.<br> D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dimitrijus Kuprijanovas

2023-08-02 19:54

Pranešė kaimynai

21 val. 47 min Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Vilainių seniūnijos Koliupės kaime, prie tvenkinio, dega gyvenamasis namas. Gaisrą pastebėjo ir apie jį ugniagesiams pranešė užsidegusio namo kaimynai.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Pramonės ir Šėtos ugniagesių komandos, greitosios medicinos pagalbos medikai.

Veržėsi dūmai

Po aštuonių minučių nuo kaimynų pranešimo atskubėję pirmieji ugniagesiai atliko žvalgybą. Patekus į patalpas paaiškėjo, kad atvira liepsna koridoriuje degė kraunamas riedis. Ugniagesiai spėriai numalšino liepsnas, neleido gaisrui išplisti.

„Gaisro metu apdegė ir aprūko 6 kvadratinių metrų koridoriaus patalpa, aprūko namo gyvenamosios patalpos, skilo lauko durų stiklo paketas. Namas 17×10 metrų dydžio, 1 aukšto su mansarda, stogas dengtas skarda“, – informavo Eglė Ruchajienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Žmonės nenukentėjo

Pirminiais duomenimis, gaisro metu žmonės nenuketėjo.

Kaimynai pasakojo, jog name nuolat gyvena šeima. Beje, ugniagesiai pažymėjo, kad žmonės saugojo savo turtą – pastate buvo įrengti dūmų detektoriai.

Ugniagesiai turi patarimų visų riedžių savininkams.

„Pirkite tik sertifikuotus riedžius, iš oficialių pardavėjų ir tai bus dar vienas būdas smagiai praleisti laisvalaikį. Pirmiausia, prieš naudodami riedį, atidžiai perskaitykite gamintojo instrukciją. O prieš jį įkraudami, patikrinkite, ar nepažeisti laidai, pats prietaisas ar elektros šakutės lizdas“, – pataria ugniagesiai.

Ugniagesiai sako, kad būtina naudoti tik tam prietaisui skirtą įkroviklį. Jis išimamas iš pakuotės, pastatomas ant nedegaus pagrindo. Įkraunamo riedžio negalima uždengti kitais daiktais. Pasak inspektoriaus, įkraunamo riedžio negalima palikti be priežiūros, jis nekraunamas ilgiau nei to reikalaujama instrukcijoje. Be to, rekomenduojama vengti jį įkrauti nakties metu. Draudžiama riedžio įkrovimo darbus patikėti mažamečiams vaikams. Transportuojant riedį, jo kroviklį, reikia saugoti, kad nesusilankstytų laidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.