Gaisrą greta Gariūnų Vilniaus ugniagesiai gesino net 30 valandų

Šeštadienį, rugpjūčio 5 d., Vilniuje kilęs didžiulis gaisras likviduotas, bet ugniagesiai dar dirba gaisravietėje. Iš viso per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 87 gaisrų ir atliko 204 gelbėjimo darbus. Gaisruose žūčių išvengta, buvo traumuoti 2 žmonės.

 Po gaisro „Ecoservice“ teritorijoje.<br> PAGD nuotr.
 Po gaisro „Ecoservice“ teritorijoje.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 12:59 PM

Šeštadienį apie 10 val. 23 min. buvo pranešta, kad Gariūnų gatvėje, atliekų rūšiavimo įmonės teritorijoje, dega šiukšlių konteineriai. Pirmieji atvykę Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-iosios komandos ugniagesiai informaciją patikslino ir paaiškėjo, kad dega didelis plotas, o ugnis plinta. Apie 10 val. 39 min. buvo paskelbtas 3-iasis pajėgų išsiuntimo numeris (PIN), 13 val. 34 min. – aukščiausiasis – 5 PIN.

Gaisravietėje, atviroje aikštelėje ir 3 tūkst. kv. m ploto lengvų konstrukcijų pastate, degė plastiko, popieriaus ir kartono atliekos. Pirminiais duomenimis, pastatas buvo visiškai užkrautas atliekomis, kurios degė, taip pat ir atviroje aikštelėje liepsnojo dvi didžiulės atliekų krūvos. Viena jų 40 m ilgio, 25 m pločio ir 7 m aukščio, o kita – 30 m ilgio, 20 m pločio ir 3 m aukščio.

Įvertinę situaciją, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojai išsiuntė Vilniaus miesto gyventojams trumpąjį perspėjimo pranešimą į mobiliuosius telefonus apie galimai padidėjusią oro taršą ir apribotą eismą Gariūnų gatve.

Gaisravietėje dirbo 70 ugniagesių gelbėtojų, atvyko 11 gaisrinių automobilinių cisternų, 2 automobiliniai keltuvai, štabo automobilis, automobilis su gaisrinėmis žarnomis ir vandens transportavimo automobilis. Taip pat gaisravietėje darbavosi 2 įmonės autokrautuvai, kuriais buvo perkraunamas supresuotas plastikas.

Gaisras lokalizuotas apie 21 val. 19 min. Toliau buvo gesinami pavieniai židiniai.

Rugpjūčio 6 d., sekmadienį, apie 16 val. 08 min., gaisras likviduotas. Toliau yra vykdomi baigiamieji darbai, perkasamos ir vandeniu perliejamos atliekos, stebima, kad degimas neatsinaujintų.

Sekmadienį, rugpjūčio 6 d., apie 21 val. 08 min., buvo pranešta apie gaisrą pavojingų atliekų surinkimo aikštelėje Šiaulių rajone, Šiaulių kaimiškojoje seniūnijoje, Jurgeliškių kaime. Atvykus ugniagesiams, iš metalinio jūrinio konteinerio veržėsi dūmai, viduje degė plastikinė tara su neaiškios kilmės cheminėmis medžiagomis.

Sekmadienį ugniagesiams gelbėtojams teko net 73 kartus vykti šalinti nuvirtusių medžių ir jų šakų nuo važiuojamosios kelio dalies, automobilių ir elektros laidų. Daugiausia tokių įvykių buvo Kauno apskrityje – 16, Alytaus apskrityje – 11, Vilniaus apskrityje – 10, Marijampolės – 9, Klaipėdos apskrityje – 7. Užgriuvę medžiai apgadino 5 automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.