Sekmadienio avarijose žuvo žmogus, dar 12 buvo sužalota

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad rugpjūčio 6 d., sekmadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 10 įskaitinių eismo įvykių. Žuvo 1 žmogus (motociklo vairuotojas). Sužeista 12 eismo dalyvių, daugiausia – vairuotojų (6). Viename įvykyje nukentėjo 3 žmonės, kitame – 2. Į įvykius pateko dviračių, keturračio motociklo, motociklų, traktorių vairuotojai.

 Sekmadienio avarijose žuvo žmogus, dar 12 buvo sužalota.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Sekmadienio avarijose žuvo žmogus, dar 12 buvo sužalota.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 12:53 PM

Esant šlapiai kelio dangai įvyko 1 eismo įvykis, tamsiuoju paros metu – 2. Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 7, nuvažiavimų nuo kelio – 2, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 1.

Apie 16 val. 50 min. Vilniaus rajone, Bendorių kaime, Senojo Ukmergės kelio ir rajoninio kelio Bendoriai–Riešė–Kalinas sankryžoje, ties Mažąja Rieše, autobusas „Solaris Urbino“, kurį vairavo 57 metų moteris, išvažiuodamas iš šalutinio kelio ir sukdamas į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Honda“ ir su juo susidūrė. Žuvo motociklo 22 metų vairuotojas (segėjo saugos šalmą, teisę vairuoti turėjo).

Apie 8 val. Panevėžio rajone, Uliūnų kaime, esant šlapiai kelio dangai, girto 31 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Sharan“, įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, kliudė važiavusį krovininį automobilį „DAF“, kurį vairavo 55 metų vyras. Nukentėjo „Volkswageno“ vairuotojas (1,45 promilių neblaivumas).

Apie 11 val. 43 min. Ignalinos rajone, rajoniniame kelyje Kazokinė–Ceikiniai–Mielagėnai, užsiblokavus stabdžių sistemai, vairuojamo sunkiojo keturračio „Suzuki“ nesuvaldė 24 metų vyras. Tiesiame ruože transporto priemonė nuvirto į griovį. Susižeidė vairuotojas, kartu važiavęs neblaivus 22 metų keleivis nenukentėjo, abu segėjo saugos šalmus.

Apie 12 val. 34 min. Mažeikių rajone, krašto kelyje Kuršėnai–Mažeikiai, 40 metų vyro vairuojamas automobilis „Ford Galaxy“, lenkdamas automobilių koloną, susidūrė su jos priekyje važiavusiu ir į kairę sukusiu „Audi A6“. Nuo smūgio šis automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant stogo, nukentėjo 33 metų vairuotojas.

Apie 17 val. 16 min. Šiaulių rajone, Sereikių kaime, žvyrkelio siaurame ruože susidūrė priešpriešiais važiavę traktoriai „John Deere“ ir „FENDT 936 Vario“. Nukentėjo vairuotojai, 58-erių ir 56-erių vyrai.

Apie 20 val. 05 min. Panevėžyje, Statybininkų gatvėje, elektriniu dviračiu važiuodamas 16 metų paauglys kliudė šaligatviu ėjusią pėsčiąją. Nukentėjo 72 metų moteris.

Apie 22 val. 02 min. Kelmės rajone, krašto kelyje Kelmė–Užventis, dėl saugaus atstumo nesilaikymo automobilis BMW 520, vairuojamas 25 metų vyro, susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu dviračiu. Sužeistas jį vairavęs 38 metų vyras.

Apie 22 val. 35 min. Švenčionių rajone, rajoniniame kelyje Pabradė–Meškerinė, žvyrkelio tiesiame ruože nuo kelio nuvažiavo ir į medį atsitrenkė automobilis „Mercedes-Benz A150“, vairuojamas 22 metų merginos. Nukentėjo trys keleiviai, 21 metų mergina (paguldyta į ligoninę), 20-ties ir 22 metų vaikinai.

Taip pat įvykiai: apie 13 val. 04 min. Vilniuje, Gariūnų gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje (aptverta), 31 metų Tadžikistano pilietis, vairuodamas automobilį „Toyota Prius“ ir sukdamas į kairę, nepraleido iš dešinės važiavusio motociklo „Kawasaki“ ir su juo susidūrė. Sužeistas motociklo 36 metų vairuotojas (segėjo saugos šalmą). Taip pat apgadinti automobiliai „VW Passat“ ir „Mercedes-Benz“.

Apie 15 val. 21 min. Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Marijampolio kaime, laukuose, pastebėtas į upelį įvažiavęs ir apvirtęs traktorius. Po juo aptiktas mirusio vyro (gim. 1965 m.) kūnas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pirminiais duomenimis, per parą – 64 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 (Kaune, Trakuose, Ukmergėje, Panevėžio rajone (Uliūnų k.). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (gandru, meškėnu, stirnomis) atvejų – 23.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?