Kruvinas metas Lietuvos keliuose: avarijose per savaitgalį jau žuvo 6 žmonės

Šį savaitgalį avarijose jau žuvo šeši žmonės. Tai vienas tragiškesnių pastarojo meto savaitgalių Lietuvos keliuose. Penktadienį ir šeštadienį avarijose taip pat sužaloti mažiausiai 23 žmonės, rodo Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) statistika.

 Per savaitgalį avarijose jau žuvo 6 žmonės.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Per savaitgalį avarijose jau žuvo 6 žmonės.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2023, 5:33 PM, atnaujinta Aug 13, 2023, 5:45 PM

Kaip rašoma LKPT pranešime, rugpjūčio 11 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 11 įskaitinių eismo įvykių, žuvo 3 žmonės, 10 sužeista (1 nepilnametis). Viename įvykyje nukentėjo 2 žmonės.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 6, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 3. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 1 eismo įvykis. Miestuose – 3 įvykiai (Vilniuje, Panevėžyje, Šilutėje).

Apie 13 val. 49 min. Raseinių rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, dėl saugaus atstumo nesilaikymo automobilis „Jaguar Xtype“ atsitrenkė į kelkraštyje stovėjusio krovininio automobilio „Iveco Magirus“ (48 metų vairuotojas) puspriekabę. Lengvojo automobilio 39 metų vairuotojas žuvo.

Apie 14 val. 38 min. Kelmės rajone, Miškinių kaime, rajoniniame kelyje Varniai–Karklėnai–Pašilė–Vejos, miško kelyje vienas miškavežis „Volvo FH“, vairuojamas 55 metų vyro, tempė lanksčia vilktimi kitą miškavežį „Volvo FH“, kuris buvo įklimpęs. Lūžusi tempimo kilpa nuo puspriekabės trenkėsi į velkamojo automobilio stiklą, jį išdaužė ir kliudė vairuotoją. 38 metų vyras žuvo. Abu miškavežiai buvo pakrauti rąstų.

Apie 16 val. 05 min. Kauno rajone, Žiegždrių kaime, rajoniniame kelyje Vaišvydava–Girionys–Žiegždriai, nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir apvirto automobilis „Toyota Land Cruiser“. Žuvo automobilį vairavęs 61 metų vyras, sužeista 59 metų keleivė.

Apie 10 val. 05 min. Šilutėje, Taikos ir V.Kudirkos gatvių sankryžoje, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 27 metų moters, iš pagrindinio kelio sukdamas į kairę (šalutinį kelią), nepraleido priešpriešinio eismo juosta pagrindiniu keliu tiesiai važiavusio elektrinio dviračio. Sužeistas jį vairavęs 62 metų vyras.

Apie 13 val. 54 min. Utenos rajone, Degučių kaimo teritorijoje, magistralinaime kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis, automobilio „BMW 528i“ 28 metų vairuotojas lenkė sankryžoje į kairę sukusį automobilį „VW Caravelle“ (su priekaba) ir susidūrimo neišvengė. Sužeistas „Volkswageno“ 51 metų vairuotojas.

Apie 14 val. 47 min., lyjant, Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, taksi automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 59 metų moters, pėsčiųjų perėjoje kliudė 73 metų pėsčiąją, ji nukentėjo.

Apie 17 val. 45 min. Lazdijų rajone, Veisiejuose, Vytauto gatvėje, automobilis „BMW 116ED“ nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Volvo V70“, vairuojamo 62 metų vyro, ir su juo susidūrė. Nukentėjo BMW 19 metų vairuotoja.

Apie 18 val. 03 min. Kauno rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, antrąja eismo juosta važiuodamas „Audi“ markės automobilis atsitrenkė į priekyje sustojusį automobilį „KIA“, apvirto ant šono ir trenkėsi į atitvarus. Automobilis „KIA“ apgadino priekyje jo stovėjusį „Ford Fiesta“, vairuojamą 30 metų moters. Nukentėjo „Audi“ 28-erių vairuotoja ir 30 metų keleivė.

Apie 18 val. 35 min. Klaipėdos rajonoe, Karklės kaime, į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį 6 metų berniuką kliudė ir sužeidė automobilis „Dodge Caravan“, vairuojamas 37-erių vyro.

Apie 18 val. 39 min. Panevėžyje, Kniaudiškių gatvėje, į važiuojamąją kelio dalį įbėgusią pėsčiąją partrenkė automobilis „Toyota Corolla Verso“, vairuojamas 48 metų vyro. Nukentėjo neblaivi 45 metų pėsčioji (0,73 promilės).

Apie 19 val. 14 min. Raseinių rajone, Viduklės miestelyje, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiavęs ir, kirsdamas sankryžą, į automobilio „BMW X5 3.0D“, vairuojamo 42 metų vyro, dešinės pusės priekines dureles atsitrenkė neblaivus 38 metų vyras. Per susidūrimą jis ir nukentėjo.

Apie 10 val. 19 min. Šilutės rajone, Traksėdžių kaime, žvyrkelyje, 80 metų vyrui važiuojant motoriniu dviračiu ir lūžus vienai iš jo detalių, žmogus virto ir susižeidė.

Per parą, pirminiais duomenimis, – 61 eismo įvykis. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 įvykiai (Ukmergėje, Jurbarko rajone (Naujininkų k.), Utenos rajone (Degsnio k.).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais (šernu, stirnomis) atvejų – 19.

Rugpjūčio 12 d., šeštadienį, pirminiais duomenimis, eismo įvykiuose žuvo 2 žmonės, 13 sužeista (2 nepilnamečiai). Užregistruota 13 įskaitinių eismo įvykių. Po 2 žmones sužeista 2-uose įvykiuose.

Į įvykius pateko dviračių ir motociklų vairuotojai, nukentėjo viešojo transporto keleivė – Vilniuje, autobusu važiavusi 44 metų moteris.

Transporto priemonių susidūrimų – 5 atvejai, nuvažiavimų nuo kelio – 3, apvirtimų važiuojamojoje kelio dalyje – 2, po 1 atvejį – užvažiavimas ant pėsčiojo, susidūrimas su gyvūnu.

Miestuose – 8 eismo įvykiai (Vilniuje – 4, Kaune – 2, Druskininkuose, Palangoje).

Apie 12 val. 29 min. Radviliškio rajone, Niauduvos kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai, automobilis „VW Caddy Life“, vairuojamas 52 metų moters, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai važiavusio motociklo „Royal Enfield“ ir su juo susidūrė. Žuvo motociklo 59 metų vairuotojas, Ispanijos pilietis.

Apie 17 val. 42 min. Ukmergės rajone, rajoniniame kelyje Lokėnai–Vepriai–Gelvonai, tiesiame ruože nuo kelio į griovį nuvažiavo ir apvirto motociklas „Suzuki GSX 1300“, žuvo jį vairavęs 62 metų vyras.

Apie 2 val. 25 min. Vilniuje, Vydūno ir Papilėnų gatvių sankryžoje (apšviesta), nenustatytas automobilis kliudė per pėsčiųjų perėją, degant žaliam šviesoforo signalui, ėjusį neblaivų 20 metų pėsčiąjį (0,82 promilės), jis nukentėjo.

Apie 10 val. 15 min. Mažeikių rajone, krašto kelyje Kuršėnai–Mažeikiai, 25 metų vyras, vairuodamas motociklą „Kavasaki“, nesilaikydamas saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo, stabdė, virto ant šono ir nuslydo nuo kelio į javų lauką. Per įvykį nukentėjo vairuotojas.

Apie 13 val. 04 min. Tauragės rajone, Stirbaitynės kaime, motociklo „Honda“ vairuotojas neišvengė susidūrimo su skridusiu gandru ir nuvažiavo į griovį. Nukentėjo motociklo 28 metų vairuotojas.

Apie 13 val. 10 min. Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, 23 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi“, važiuodamas pirmąja eismo juosta, galbūt netikėtai įvažiavo į antrąją juostą, dėl to ja važiavusio motociklo „Yamaha“ vairuotojas, vengdamas susidūrimo, stabdė ir apvirto. Nukentėjo 17 metų vairuotojas (nepilnametis teisę vairuoti turi).

Apie 14 val. 21 min. Kauno rajone, Arlaviškės kaime, automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 22 metų vyro, kelio vingyje įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su 38 metų vyro vairuojamu automobiliu „BMW 525“. Nukentėjo šio automobilio keleiviai, 11 metų berniukas ir 37-erių moteris.

Apie 20 val. 11 min. Kaune, Bernatonių gatvėje, į kairėn sukusio automobilio „Citroen C5“, vairuojamo 56 metų moters, galą atsitrenkė lygiagrečiai pėsčiųjų taku važiavęs dviratis. Nukentėjo dviračio 29 metų vairuotojas.

Apie 20 val. 35 min. Palangoje, Kretingos gatvėje, dviračių pervaža dviračiu važiavusį 37 metų vyrą kliudė automobilis „Mercedes-Benz A170 CDI“, vairuojamas 36-erių vyro.

Apie 20 val. 37 min. Vilniuje, Šaltupio gatvėjes tiesiame ruože apvirto automobilis „Toyota Yaris“, vairuojamas neblaivaus 28 metų Ukrainos piliečio (2,24 promilės). Nukentėjo jis ir 18 metų keleivis (paguldytas į ligoninę).

Per parą, pirminiais duomenimis, – 74 eismo įvykiai, dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 5 (Šiauliuose Telšiuose, Varėnoje, Vilniuje, Kėdainių rajone, magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, „Via Baltica“ ruože).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 26 (avis, barsukai (2), gandras, kiškis, šernai (2), stirnos).

Sekmadienį vienas žmogus žuvo Vilniaus rajone. Žvyrkelyje, jungiančiame Paberžę ir Visalaukę kelio vingyje neišsiteko automobiliai „Citroen“ ir „Volkswagen“. Per susidūrimą žuvo „Volkswagen“ vairuotojas, kartu važiavusi keleivė buvo sužalota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.