Savaitgalį degė šienas, ražienos, liepsnojo žemės ūkio technika

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 111 gaisrų ir atliko 114 gelbėjimo darbų. Žūčių ir traumų gaisruose išvengta.

 Ražienų gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Ražienų gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

2023-08-14 13:29

Penktadienį, apie 14 val. 10 min., buvo pranešta, kad Kaune, Karmėlavos seniūnijoje, Sergeičikų I kaime, Davalgonių gatvėje esančioje gamykloje uždūmintos sandėlio patalpos. Atvykus ugniagesiams, sandėlyje tvyrojo daug dūmų. Išžvalgius ir patikrinus visas patalpas termovizoriumi, gaisro židinys nebuvo rastas. Paaiškėjo, kad patalpas uždūmino degęs ir savaime užgesęs autokrautuvo įkroviklis. Ugniagesiai išvėdino patalpas.

Apie 23 val. 25 min. Alytaus rajone, Simno seniūnijoje, Verebiejų kaime, Kaštonų gatvėje, šalia ūkinio pastato smilko 49 šieno rulonai, sukrauti į krūvą. Gaisro metu apdegė 19 šieno ritinių, o 30 pavyko išgelbėti. Gaisravietėje ugniagesiams talkino ir ūkininkas su traktoriumi.

Šeštadienį, apie 8 val. 27 min., gautas pranešimas apie gaisrą Kelmės rajone, Tytuvėnų apylinkių seniūnijoje, Kiškonių kaime. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu nudegė namo stogas, išdegė 1 kv. m perdangos, sudegė namo terasa ir apdegė šalia namo stovėjęs lengvasis automobilis „Volvo V70“. Name dūmų detektorių nebuvo.

Apie 16 val. 45 min. Šiaulių rajone, Meškuičių seniūnijoje, Daunorų kaime, prie esančios fermos liepsnojo apie 20 šiaudų rulonų, nuo jų užsidegė netoliese stovėjęs teleskopinis krautuvas „Manitou“. Gaisro metu sudegė visos krautuvo degios detalės, apdegė apie 5 t šiaudų.

Apie 17 val. 45 min. Kaune, Panerių gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo ir ūkinio pastato vidus. Gaisro metu name apdegė dvi lovos ir spintelė, aprūko namo vidus, o ūkiniame pastate įrengtose gyvenamosiose patalpose taip pat apdegė dvi lovos, spintelės ir aprūko patalpos. Dūmų detektorių nebuvo. Įvykis tiriamas.

Sekmadienį, apie 14 val. 52 min., pranešta, kad Anykščių rajone, Viešintų seniūnijoje, Viešintėlių kaime, dega kombainas. Gaisro metu apdegė kombaino padangos, diržai, kitos degios detalės.

Apie 15 val. 47 min. Biržų rajone, Širvėnų seniūnijoje, Daudžgirių kaime, degė javai ir ražienos. Gaisro metu apdegė kombaino apačia, laukuose išdegė apie vienas ha javų ir apie vienas ha ražienų, taip pat vieno aro plote apdegė jaunuolynas.

Apie 16 val. 39 min. ražienos ir šieno rulonas degė Kelmės rajone, Liolių seniūnijoje, Šlyžiškės kaime. Gaisro metu apdegė šieno rulonų preso elektros laidai, išdegė 3 a ražienų, sudegė šieno rulonas.

Apie 18 val. 21 min. gautas pranešimas, kad Kelmės rajone, Šaukėnų seniūnijoje, Aunuvėnų kaime, dega kombainas. Gaisro metu smilko važiuoklėje susikaupę pelai, apsilydė šalia važiuoklės esantys kombaino elektros instaliacijos laidai.

Apie 21 val. 10 min. Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Alijošiškių kaimo laukuose degė apie 100 šieno rulonų.

Penktadienį, apie 23 val. 02 min., gautas pranešimas, kad Alytuje, Naujojoje gatvėje, moters koja įstrigo prie pastato esančiose grotelėse. Ugniagesiai, panaudoję hidraulinė įrangą, praplėtė groteles ir išlaisvino moters koją.

Sekmadienį, apie 8 val. 52 min., Kupiškio rajone, Kupiškio seniūnijoje, Akmenytės kaime, iš 2 m gylio svarstyklių duobės ugniagesiai padėjo ūkininkui iškelti ten įkritusią karvę.

Apie 20 val. 22 min. Lazdijų rajone, Veisiejų seniūnijoje, Veisiejuose, Ančios ežere, po savaitę trukusių paieškų, ugniagesiai narai 30 m atstumu nuo kranto ir 10 m gylyje surado ir į krantą iškėlė nuskendusio vyro kūną. Dingusio vyro, kuris rugpjūčio 7 dieną išplaukė žvejoti Ančios ežere ir negrįžo, paiešką ugniagesiai narai vykdė kasdien. Ežeras buvo išžvalgytas apie 18 ha plote naudojant specialiąją įrangą (sonarus ir echolotus), neriant narams ir iš gelbėjimo valties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.