Trečiadienis šalies keliuose: užfiksuoti 68 eismo įvykiai, nukentėjo 13 žmonių

Spalio 4 d., trečiadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 13 įskaitinių eismo įvykių, 11 iš jų įvyko miestuose (Vilniuje ir Mažeikiuose – po 3, Anykščiuose, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Telšiuose).

Eismo įvykis.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Eismo įvykis.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Oct 5, 2023, 1:39 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), sužeista 15 žmonių, tarp jų 7 nepilnamečiai (2 pėstieji, 2 elektrinių paspirtukų ir motociklo vairuotojai, 2 keleiviai). Po 2 asmenis nukentėjo 2 eismo įvykiuose.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 10, transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 3. Esant šlapiai kelio dangai įvyko 9 eismo įvykiai, tamsiuoju paros metu – 3.

Apie 6.45 val. Kaune, K. Petrausko ir Aukštaičių gatvių reguliuojamoje sankryžoje (danga šlapia), susidūrė automobiliai BMW, vairuojamas 56 metų moters, ir „Hyundai“, kurį vairavo ir nukentėjo 57-erių vyras.

Apie 7.40 val. Anykščiuose, J. Biliūno gatvėje (danga šlapia), greitosios medicinos pagalbos automobilis „VW Transporter“, vykdamas į iškvietimą (su įjungtais specialiaisiais šviesos ir garso signalais), partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią mergaitę. Nukentėjo 11 metų pėsčioji.

Apie 8.40 val. Alytaus rajone, krašto kelyje Valkininkų geležinkelio stotis–Daugai–Alytus (danga šlapia), susidūrė automobilis „Peugeot“, vairuojamas 35 metų moters, ir automobilis „VW Golf“, vairuojamas 48-erių moters, vienas jų išvažiavo iš šalutinio kelio ir suko į kairę. Nukentėjo „Volkswageno“ 52 metų keleivė.

Apie 12.39 val. Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, (danga šlapia), automobilių stovėjimo aikštelėje, šalia vieno prekybos centro, automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 33 metų Nigerijos piliečio, nepraleido jam iš dešinės važiavusio automobilio „Mazda CX-5“, kurį vairavo 25 metų moteris, ji nukentėjo.

Apie 13.09 val. Panevėžyje, Klaipėdos ir Nemuno gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforo, į kairę sukdamas automobilis „Volvo V70“, vairuojamas 64 metų moters, nepraleido priešinga kryptimi tiesiai važiavusio motociklo „Honda“ (jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra). Per susidūrimą nukentėjo motociklo 34 metų vairuotojas.

Apie 13.52 val. Klaipėdoje, S. Daukanto ir Priestočio gatvių sankryžoje, automobilis „VW Touran“, sukdamas į kairę, kliudė pagrindiniu keliu važiavusį automobilį „Škoda Superb“, vairuojamą 31 metų moters. „Škoda“ atsitrenkė į stovėjusį krovininį automobilį „Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI“ (iki 3,5 t), prie kuro vairo buvo 26-erių vyras. Sužeista „Škodos“ 8 metų keleivė.

Apie 14.33 val., lyjant, Mažeikiuose, Gamyklos ir Algirdo gatvių žiedinėje sankryžoje, automobilis „Toyota Yaris“, vairuojamas 51 metų moters, nepraleido iš kairės važiavusio motociklo KTM ir su juo susidūrė. Nukentėjo motociklą vairavęs 17 metų vaikinas.

Apie 15.30 val. Prienų rajone, krašto kelyje Kaunas–Prienai–Alytus (danga šlapia), į kairę (šalutinį kelią) sukdamas „Volkswagen“ markės automobilis, vairuojamas 62 metų vyro, nepraleido priešpriešiais pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Opel Vectra“, vairuojamo 47 metų vyro. Per susidūrimą nukentėjo abu vairuotojai.

Apie 16.15 val. Telšiuose, Respublikos gatvėje (danga šlapia), per važiuojamąją kelio dalį ėjęs mažametis berniukas neįsitikino savo saugumu ir atsitrenkė į važiavusį automobilį „Škoda“, vairuojamą 64-erių vyro. Sužeistas 7 metų pėsčiasis.

Apie 16.27 val., lyjant, Mažeikiuose, Sedos ir Raselės gatvių sankryžoje, susidūrė trys automobiliai: „Toyota“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Škoda“, vairuojamą 26 metų vyro, šis – į „Peugeot 308“, vairuojamą 37-erių vyro. Nukentėjo „Toyotos“ 44 metų vairuotojas.

Apie 17.09 val. Vilniuje, Vinco Kudirkos gatvėje, šaligatviu dviračiu važiuodamas 36 metų vyras, Eritrėjos pilietis, kliudė ėjusią pėsčiąją, nukentėjo 64 metų moteris.

Apie 19.20 val. Mažeikiuose, Sedos ir Pavenčių gatvių žiedinėje sankryžoje, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 73 metų vyro, susidūrė su į pėsčiųjų perėją įvažiavusiu elektriniu paspirtuku. Juo važiavo ir nukentėjo 10 ir 11 metų mergaitės. Kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, jos nesegėjo saugos šalmų, tamsiuoju paros metu nedėvėjo ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais. Be to, dar kartą atkreipiamas dėmesys, kad elektriniu paspirtuku draudžiama kirsti važiuojamąją kelio dalį važiuojant pėsčiųjų perėja. Taip pat draudžiama šia transporto priemone važiuoti dviese.

Apie 19.58 val. Vilniuje, Konstitucijos prospekte (apšviestas), dviračių tako tiesiame ruože susidūrė elektriniais paspirtukais važiavę du asmenys, 31 Baltarusijos Respublikos pilietė ir 13 metų paauglys. Per įvykį nukentėjo jaunasis eismo dalyvis (nuvežtas į ligoninę).

Pirminiais duomenimis, per parą – 68 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 5 (Marijampolėje, Rokiškyje, Šiauliuose, Vilniuje, Vilkaviškio rajone, Kybartuose).

16 atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (barsuku, briedžiais – 4, lapėmis – 2, stirnomis, šuniu). Šie įvykiai įvyko Vilniuje, Kalvarijos savivaldybėje ir Alytaus, Anykščių, Kaišiadorių, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Pasvalio, Prienų, Radviliškio, Raseinių, Šilalės, Ukmergės (2), Vilniaus rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.