Trečiadienis šalies keliuose: nukentėjo 21 žmogus, užfiksuota 70 eismo įvykių

Spalio 18 d., trečiadienį, pirminiais duomenimis, užregistruota 18 įskaitinių eismo įvykių, iš jų 15 – miestuose (Kaune, Panevėžyje ir Vilniuje – po 3, Klaipėdoje – 2, Alytuje, Šiauliuose, Marijampolėje, Širvintose). Kiti įvykiai – Kauno, Kėdainių, Zarasų rajonuose.

Avarija.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

Oct 19, 2023, 1:29 PM

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), sužeistas 21 žmogus, tarp jų 7 nepilnamečiai (6 pėstieji ir dviračio vairuotojas). Po 2 asmenis nukentėjo 3 eismo įvykiuose (Marijampolėje, Panevėžyje ir Kėdainių rajone).

Transporto priemonių užvažiavimų ant pėsčiųjų – 10, iš jų 5 – pėsčiųjų perėjose. Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 7. Elektrinių paspirtukų vairuotojai dalyvavo 2 įvykiuose. Tamsiuoju paros metu įvyko 6 eismo įvykiai, esant šlapiai kelio dangai – 16.

Apie 6.34 val., lyjant, Panevėžyje, Bruknynės gatvėje, automobilis „VW Golf“, vairuojamas neblaivaus 34 metų vyro, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Lancia“, vairuojamu 51 metų vyro. Nukentėjo du žmonės: „Volkswageno“ vairuotojas ir antrojo automobilio 48-erių keleivė.

7 val., lyjant, Kauno rajone, Raudondvario kaime, J. Naujalio ir Atgimimo gatvių sankryžoje (apšviesta), nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje 15 metų mergaitę partrenkė ir sužeidė automobilis „Toyota Previa“, vairuojamas 63 metų vyro.

Apie 7.06 val., lyjant, Vilniuje, Titnago gatvėje, ties Savanorių prospektu, išvažiuodamas iš teritorijos ir į kairę sukdamas 20 metų vaikino vairuojamas automobilis „Toyota Prius“ kliudė per važiuojamąją kelio dalį ėjusią 62 metų pėsčiąją, ji sužeista ir paguldyta į ligoninę.

8 val., lyjant, Panevėžyje, Nemuno gatvėje, nenustatytas automobilis nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje nepraleido pėsčiojo ir jį kliudė. Nukentėjo 45 metų pėsčiasis.

Apie 8.55 val., lyjant, Kaune, Jonavos gatvėje, 40 metų moters vairuojamas automobilis „Toyota Auris“, sukdamas į kairę, susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu automobiliu „Mercedes-Benz“, kurį vairavo ir nukentėjo 27 metų moteris.

Apie 9.07 val. Vilniuje, Metalo gatvėje (danga šlapia), į stovėjusį krovininį automobilį „Volvo“ (45 metų vairuotojas, Baltarusijos Respublikos pilietis), atsitrenkė elektrinis paspirtukas. Juo važiavo ir susižeidė 26 metų vyras.

Apie 9.10 val. Klaipėdoje, J. Janonio gatvėje, mokyklos kieme, į automobilį „Toyota Corolla“, vairuojamą 37 metų moters, atsitrenkė nepilnametis, išbėgęs iš už stovėjusių automobilių. Sužeistas 12 metų berniukas (pristatytas į ligoninę).

Apie 10.20 val., lyjant, Šiauliuose, Gegužių gatvėje, 27 metų vyro, neturinčio teisės vairuoti (teisė atimta), vairuojamas automobilis „VW Passat“, sukdamas į kairę, nepraleido tiesiai važiavusio „Volvo XC60“ ir su juo susidūrė. Šis automobilis apgadino kelkraštyje stovėjusius automobilius „Škoda Octavia“ ir „BMW X5“. Nukentėjo „Volvo“ 29 metų vairuotoja. „Volkswagenas“ be valstybinio numerio ženklų.

Apie 10.35 val., lyjant, Alytuje, Lauko gatvėje, elektriniu paspirtuku .,Bolt“ šaligatviu važiavo dvi 14 metų paauglės, jos partrenkė ta pačia kryptimi ėjusį 12 metų berniuką. Sužeistas pėsčiasis. Atkreipiamas dėmesys, kad važiuoti elektriniu paspirtuku leidžiama tik vienam asmeniui.

Apie 11.51 val. Marijampolėje, Dariaus ir Girėno gatvėje (danga šlapia), prieš nereguliuojamą pėsčiųjų perėją nesustojo ir į jo važiavimo krypties eismo juostą įėjusių pėsčiųjų nepraleido 76 metų moters vairuojamas automobilis „Audi 80“. Nukentėjo dvi 14 metų pėsčiosios.

Apie 13.13 val. Širvintose, P. Cvirkos gatvės (danga šlapia) vingyje, automobilis „VW Bora“, vairuojamas 24 metų vyro, užvažiavęs ant šaligatvio, partrenkė ėjusią 55 metų pėsčiąją. Dėl daugybinių sužeidimų moteris paguldyta į ligoninę.

Apie 14.51 val. Kėdainių rajone, krašto kelyje Jonava–Kėdainiai–Šeduva, iš šalutinio kelio išvažiavęs ir į dešinę sukdamas automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 65-erių vyro, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Ford Transit“, kurį vairavo 20 metų vaikinas. Nukentėjo abu vairuotojai, vyresnysis paguldytas į ligoninę.

Apie 16.53 val., lyjant, Vilniuje, Šešuolių g., automobilis „Škoda Octavia“, vairuojamas 63 metų vyro, kliudė per pėsčiųjų perėją ėjusią 16 metų paauglę. Nukentėjusi nepilnametė nuvežta į ligoninę.

Apie 17.05 val. Panevėžyje, Sporto ir J. Vaitiekūno lygiareikšmių gatvių sankryžoje (danga šlapia), automobilis „Volkswagen Golf“, vairuojamas 63 metų moters, susidūrė su jai iš kairės pusės važiavusiu dviračiu. Per įvykį sužeista dvirate transporto priemone važiavusi 16 metų paauglė.

Apie 17.30 val. Kaune, Partizanų gatvėje, per pėsčiųjų perėją ėjusį 28 metų pėsčiąjį partrenkė ir sužeidė automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas 46 metų vyro.

Apie 19.23 val. Zarasų rajone, krašto kelyje Bradesiai–Dusetos–Daugailiai (danga šlapia), automobilis „Mercedes-Benz ML 270“, vairuojamas 43 metų vyro, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Ford Focus“. Nukentėjo šio automobilio 29 metų vairuotoja. „Mercedeso“ vairuotojas neblaivus.

Apie 19.50 val. Klaipėdoje, Prano Lideikio gatvėje (apšviesta, danga šlapia), miesto maršrutinio autobuso vairuotojas, neįsitikinęs, kad keleivė saugiai įlipo į autobusą, durimis prispaudė jos ranką. Moteris nugriuvo, pradėjęs važiuoti autobusas, ją kliudė ir nuvažiavo. Nukentėjo neblaivi 60 metų moteris.

Apie 22.38 val. Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte (danga šlapia), nuo kelio nuvažiavo, kliudė betoninius stulpelius, metalinius atitvarus ir atsitrenkė į stulpą automobilis „Land Rover Range Rover Sport“, vairuojamas neblaivios 35 metų moters, Ukrainos pilietės (1,85 promilės). Per įvykį ji nukentėjo.

Pirminiais duomenimis, per parą – 70 eismo įvykių. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 5 (Kaune, Panevėžyje, Vilniuje (2), Zarasų rajone (krašto kelyje Bradesiai–Dusetos–Daugailiai).

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 21. Susidurta su elniu, lape, stirnomis, šernais (4), šuniu. Šie įvykiai įvyko Šiauliuose ir Anykščių, Jurbarko, Kelmės, Klaipėdos (2), Kretingos, Lazdijų (3), Pakruojo, Plungės, Radviliškio, Rokiškio, Skuodo, Šakių, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Vilniaus, Zarasų rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.