Ugniagesių atstovas: šaltuoju metų laiku gaisrai gyvenamuosiuose namuose kyla 4 kartus dažniau

Gaisrai gyvenamuosiuose namuose šaltuoju metų laiku kyla maždaug keturis kartus dažniau negu vasaros laikotarpiu, sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Aurimas Gudžiauskas.

Gaisras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gaisras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-20 11:55

„Prasidedantis šildymo sezonas ugniagesiams reiškia išaugusius darbo krūvius, daugiau dega gyvenamieji namai“, – penktadienį LRT radijui sakė jis.

A. Gudžiauskas pastebėjo, gyventojai turėtų pasirūpinti savo turtu.

„Nerimą turėtų kelti tiems gyventojams, kurie šildosi kieto kuro krosnimis, savo namuose turi dūmtraukius. Tai pagrindinė gaisrų priežastis. Šiais metais skaičiuojame apie 800 gaisrų, kilusių dėl šios priežasties. Skaičius tikrai ne mažas. Atėjęs šildymo sezonas pažers dar ne vieną šimtą tokių gaisrų. Šildymo sezono metu per mėnesį vidutiniškai apie 200 gaisrų dėl šios priežasties kyla“, – sakė PAGD atstovas.

Vis dėlto, pašnekovas pastebėjo, kad situacija pamažu gerėja. „Žuvusių žmonių skaičius gaisruose, kurie kilo dėl netvarkingų krosnių taip pat sumažėjęs yra šiemet“, – LRT radijui sakė jis.

Šiemet Lietuvoje kilo apie 6,7 tūkst. gaisrų, pagrindinė jų priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir naudojimo pažeidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.