Ugniagesių savaitgalis: 186 iškvietimai, 2 žmonės žuvo

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 62 gaisrų ir atliko 124 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo du žmonės.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Oct 23, 2023, 11:02 AM

Sekmadienį, apie 15 val. 02 min., buvo pranešta apie gaisrą mediniame gyvenamajame name Vilniaus rajone, Rukainių kaime. Atvykus ugniagesiams, name tvyrojo tiršti dūmai, degė vienas kambarys. Ugniagesiai name rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

„Gaisrą pastebėjo ir apie jį pranešė pro šalį važiavusi moteris, – sakė Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Roberta Aliuškevičiūtė, apsilankiusi gaisro vietoje. – Durys buvo užrakintos, tad ugniagesiams teko jas išlaužti. Viduje smilko lova ir patalynė, žmogus buvo rastas ant grindų šalia lovos. Pasak liudininkų, jis rūkydavo namuose, matyt, turėjo ir kitų priklausomybių – name visur mėtėsi buteliai. Tad tikėtina gaisro priežastis – neatsargus rūkymas ir neatsargus elgesys su ugnimi.“

Pirmadienio, spalio 23-iosios naktį, apie 3 val. 38 min., ugniagesiai buvo informuoti, kad Radviliškio rajone, Sidabravo miestelyje, dūmai veržiasi iš gyvenamojo namo, o viduje gali būti senyvo amžiaus moteris. Po kelių minučių atvykę gelbėtojai iš mansardoje įrengto kambario išnešė apdegusią moterį ir gaivino ją, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Deja, jie po kurio laiko jie konstatavo moters mirtį. Gaisro metu mansardoje išdegė kambarys. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, apie 13 val. 31 min., Kalvarijos savivaldybėje, Suvalkėlių kaime, atvira liepsna degė mūrinė lauko virtuvė. Gaisro metu apdegė moteris ir vyras, tačiau po greitosios pagalbos medikų apžiūros žmonės vykti į gydymo įstaigą atsisakė.

Apie 23 val. 08 min. Šilalėje, Kovo 11-osios gatvėje, daugiabučiame gyvenamajame name, pirmajame aukšte esančiame bute, liepsnojo kambarys. Iki atvykstant ugniagesiams, iš šalia esančių butų savarankiškai evakavosi 4 žmonės, 15 gyventojų evakavo atvykę ugniagesiai. Gaisro metu išdegė kambario vidus, sudegė namų apyvokos daiktai ir lova, nuo karščio išdužo langų stiklai, apdegė durys, aprūko koridorius ir virtuvė, apsilydė visų patalpų lubos.

Penktadienį, apie 10 val. 29 min., buvo gautas pranešimas, kad Vilkaviškio rajone, Kybartų seniūnijoje, Daugėlaičių kaime, į upelį įkrito žmogus. Atvykus ugniagesiams, į upelį buvo įkritęs ir negalėjo išlipti vyras. Ugniagesiai ištraukė jį į krantą, atvykę greitosios pagalbos medikai apdengė šildomąja folija ir išvežė į ligoninę.

Sekmadienį, apie 11 val. 03 min., buvo pranešta, kad Šalčininkų rajone, Turgelių seniūnijoje, Viktarinės kaime, tvenkinyje žvejai rado plūduriuojantį kūną. Skenduolį ištraukė atvykę ugniagesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.