Išminuotojai poligone sunaikino net 95 prieštankines minas, rastas greta Klaipėdos

Greta Klaipėdos aptikus didžiulį prieštankinių minų arsenalą, išminuotojai jas saugiai nukenksmino ir sunaikino kariuomenės poligone. Iš viso praėjusią parą dėl rastų karo laikų sprogmenų planas „Skydas“ buvo įvestas mažiausiai penkis kartus.

 Prieštankinės minos.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Prieštankinės minos.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 1:51 PM, atnaujinta Oct 25, 2023, 1:52 PM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, spalio 24 d. apie 11 val. 20 min. Klaipėdos r., Priekulės seniūnijoje, Kairių kaime, Bažnyčios g. buvo įvestas planas „Skydas“.

Ugniagesiai praneša, kad iš įvykio vietos išminuotojų automobilis su sprogmenimis palydėtas į Kairių poligoną, kur rastos (95 vnt.) prieštankinės minos T-62 buvo sunaikintos.

Iš viso praėjusią parą dėl rastų karo laikų sprogmenų planas „Skydas“ buvo įvestas mažiausiai penkis kartus.

Tą pačią dieną apie 9 val. 41 min. Klaipėdoje planas „Skydas“ įvestas Baltijos pr. Čia atliekant kasimo darbus rasti karo laikų sprogmenys.

Atvykę išminuotojai rastus keturis 37 mm artilerijos sviedinius išsivežė sunaikinti.

Apie 10 val. 52 min. Vilniuje, Bartų g. planas „Skydas“ įvestas dėl atviroje teritorijoje rasto artilerijos sprogmens be sprogdiklio. Išminuotojai sprogmenį išsivežė.

Apie 18 val. 32 min. Šiauliuose, Bartų g. irgi buvo įvestas planas „Skydas“. Rasta II-ojo Pasaulinio karo laikų SD1 aviacinė bomba. Atvykę J. Vitkaus inžinerijos išminuotojai sprogmenį sunaikino, prieš tai jį nuvežę į karjerą.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, 9 val. 01 min. planas „Skydas“ įvestas Tauragėje, Pramonės g. Čia metalo laužo supirktuvėje rasti karo laikų sprogmenys.

„Aro“ išminuotojai rastus 12 artilerijos šaudmenų, 8 artilerijos sviedinius, 3 minosvaidžio minas, 5 tanko šaudmenis išsivežė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.