Policija paviešino vaizdo įrašą, kaip Šalčininkuose mikroautobusas perėjoje nutrenkė nepilnametę

Vilniaus apskrities policija paviešino vaizdo kamerų įrašą, kuriame matyti, kaip Šalčininkuose neatidus mikroautobuso vairuotojas partrenkė per perėją einančią nepilnametę.

 Stop kadras iš vaizdo medžiagos.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
 Stop kadras iš vaizdo medžiagos.<br> Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-06 15:59

Kaip rašoma policijos pranešime, nelaimė įvyko dar spalio 26-osios rytą Šalčininkų r., Eišiškių miestelyje, Vilniaus g. ir A.Mickevičiaus g. sankryžoje. Čia automobilio „Volkswagen“ vairuotojas (gim. 1969 m.), sukdamas į kairę, nepraleido ir sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusią nepilnametę (gimusi 2006 m.).

Vairuotojas vėliau sakė, kad per pėsčiųjų perėją ėjusios pėsčiosios nepastebėjo.

„Kelių eismo konvencijos 7 str. 3 d. yra nurodyta, kad vairuotojai turi būti ypač atidūs labiausiai pažeidžiamiems eismo dalyviams, tokiems kaip pėstieji ir dviratininkai, ypač vaikams, pagyvenusio amžiaus žmonėms ir neįgaliesiems.

Skaudi nelaimė, nusinešusi mažamečio gyvybę, įvyko rugpjūčio 26 d. Šalčininkuose. Vilniaus g. ir Nepriklausomybės g. reguliuojamoje sankryžoje automobilio BMW vairuotojas (gim. 1985 m.), sukdamas į kairę, nepraleido pėsčiųjų perėja per leidžiamą žalios spalvos šviesoforo signalą einančių mažamečių vaikų. Mažametis (gim. 2013 m.) nuo patirtų sužalojimų žuvo.

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai prašo visų eismo dalyvių, o ypač vairuotojų, būti ypatingai dėmesingais sankryžose ir pėsčiųjų perėjose, laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų“, – rašoma policijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.