Savaitgalį ugniagesiai gelbėjimo darbų atliko triskart daugiau nei užgesino gaisrų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 33 gaisrų ir atliko 114 gelbėjimo darbų.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Nov 6, 2023, 2:18 PM

Sekmadienį, apie 23 val. 47 min. Šiauliuose, Tilžės gatvėje, gaisras kilo daugiabučiame gyvenamajame name. Viename iš butų tvyrojo tiršti dūmai, nes virtuvėje buvo prisvilęs maistas, o šalia jau ruseno medinės spintelės. Ugniagesiai išvedė dūmais apsinuodijusį buto savininką ir perdavė jį greitosios pagalbos medikams. Gaisro metu aprūko buto patalpos, apdegė medinės spintelės. Dūmų detektoriaus, pirminiais duomenimis, šiame bute nebuvo.

Penktadienį, apie 7 val. 34 min. Kretingoje, Klaipėdos gatvėje, gaisras kilo garažų paskirties pastate. Atvykus gelbėjimo pajėgoms, iš pastato veržėsi dūmai. Mūriniame vieno aukšto pastate buvo 5 automobiliai. Pastato viduje degė sukrautos šiukšlės. Iš garažo buvo išstumti automobiliai „Volkswagen Caddy“, „Volkswagen ID3“, „Hyundai Ioniq 5“, „Volkswagen Up“, viduje liko automobilis „Dacia Spring“. Visi automobiliai aprūko, apsilydė plastmasinės detalės. Įvykis tiriamas.

Apie 15 val. 29 min. Utenos rajone, Užpalių seniūnijoje, Vilučių kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė antrojo aukšto patalpos ir namų apyvokos daiktai. Dūmų detektorius name buvo.

Apie 19 val. 18 min. Kauno rajone, Garliavos apylinkių seniūnijoje, Pajiesio kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, pastato stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė.

Šeštadienį, apie 21 val. 04 min. Kupiškio rajone, Subačiuje, degė medinio gyvenamojo namo prieangis. Gaisro metu buvo nuardyta 10 kv. m stogo dangos, išardyta 20 kv. m sienų.

Apie 22 val. 44 min. Kupiškio seniūnijoje, Antašavos miestelyje, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė 100 kv. m pastato stogo dangos ir konstrukcijų, buvo nuardyta 50 kv. m sienų.

Sekmadienį, apie 7 val. 25 min. Panevėžio rajone, Panevėžio seniūnijoje, Samanynės kaime, degė individualus gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, iš po karkasinio namo stogo ir sienos veržėsi dūmai. Gaisro metu buvo nuardyta apie 70 kv. m stogo dangos ir 8 kv. m sienos, apdegė apie 30 kv. m stogo ir apie 6 kv. m sienos. Dūmų detektoriaus name nebuvo, nes namas dar nevisiškai įrengtas.

Penktadienį, apie 11 val. 52 min., gautas pranešimas, kad Šilalės rajone, Bijotų seniūnijoje, Šlapeikių kaime, į šulinį galbūt įkrito ieškomas vyras. Ugniagesiai gelbėtojai, patikrinę šulinį, 5 m gylyje rado vyro kūną ir jį ištraukė.

Šeštadienį, 10 val. ryto, Alytaus rajone, Miroslavo seniūnijoje, Seimeniškių kaime, ugniagesiai gelbėjo pelkėje skendusią karvę. Karvė buvo įklimpusi purve. Pasitelkę parankines priemones, ugniagesiai gelbėtojai gyvą ir sveiką karvę ištraukė iš purvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.