Savaitgalį ugniagesiai sulaukė 114 iškvietimų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 48 gaisrų ir atliko 66 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisrų metu išvengta. Savaitgalį keli pavojingi gaisrai kilo gyvenamuosiuose namuose, kurių šeimininkai neišsivalė suodžių kamine.

 Dega suodžiai kamine.<br> PAGD nuotr.
 Dega suodžiai kamine.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Nov 13, 2023, 11:05 AM

Penktadienį, apie 19 val. 11 min., Vilniuje, Alytaus gatvėje, mūrinio dviejų aukštų namo dūmtraukyje degė suodžiai. Atlikę žvalgybą, ugniagesiai pastebėjo, jog namo rūsyje įrengtoje pirtyje dega lubos. Gaisro metu išdegė ir buvo išardyta apie 2 kv. m lubų ir 5 kv. m sienų. Dūmų detektorius buvo įrengtas rūsyje ir veikė.

Šeštadienį vakare pranešta, kad Pagėgiuose, Vilniaus gatvėje, dega mūrinio dviejų aukštų aštuonių butų namo kaminas. Atvykus ugniagesiams, kamine degė suodžiai. Ugniagesiai budėjo, kol jie visiškai išdegė.

Penktadienį, apie 16 val. 44 min., Skuodo rajone, Šekų kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Ugniagesiai iš namo išnešė 2 dujų balionus.

Apie 20 val. 05 min. buvo pranešta apie gaisrą Panevėžyje, A.Vienuolio gatvėje. Ten liepsnojo automobilis, o nuo jo buvo užsidegęs šalia stovintis medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė automobilio „Peugeot“ degiosios detalės, apdegė išorinė ūkinio pastato siena. Ugniagesiams gaisro metu pavyko išsaugoti už 1,5 m buvusį medinį gyvenamąjį namą ir už 1 m esantį ūkinį pastatą. Gaisro metu žmonės nenukentėjo.

Šeštadienį, apie 18 val., Trakų rajone, Lentvario seniūnijoje, Rykantų kaime, atvira liepsna degė mūrinis ūkinis pastatas su mediniu priestatu. Gaisro metu sudegė pastato stogas, medinis priestatas ir jame buvusios statybinės medžiagos, išdegė viduje įrengta pirtis.

Sekmadienio vidurdienį Šalčininkų rajone, Baltosios Vokės seniūnijoje, Rūdninkų kaime, liepsnojo medinis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Pastatas sudegė. Ar buvo dūmų detektorius, nenustatyta.

Šeštadienį, apie 8 val. 31 min., buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Stragnų II kaime, automobilis „Opel Astra“ įvažiavo į vandenį, jį neša srovė, vanduo veržiasi į vidų, o viduje yra vairuotoja ir keleivė. Atvykus ugniagesiams, moterys iš patvinusios vietos jau buvo išvažiavusios ir sustojusios saugioje vietoje. Ugniagesiai padėjo iš automobilio pašalinti vandenį. Kelio ruože ties perkasa vandens lygis yra apie 1 m. Informacija apie kelio būklę perduota Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Apie 14 val. gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Tiltų gatvėje, Danėje matyti teršalų dėmės. Atvykę ugniagesiai už 3 m nuo kranto upės paviršiuje pastebėjo 100 m ilgio teršalų plėvelę. Jie pastatė 5 absorbuojančius bonus, Danės paviršių nupurškė dispergatoriumi.

Apie 15 val. 52 min. pranešta, kad Kaune, Panemunės gatvėje, šalia Pyplių piliakalnio į Nemuną įvažiavo keturratis, žmogus išlipo. Atvykę ugniagesiai narai keturratį rado 5 m gylyje, 30 m nuo kranto. Keturratį jie ištraukė į krantą. Teršalai į vandenį neišsiliejo.

Apie 22 val. Klaipėdos rajono, Priekulės miestelio, gyventoja pranešė, kad vanduo semia jos rūsį, skilinėja namo pamatai, buitiniai siurbliai nebegali pašalinti vandens. Atvykę ugniagesiai iš rūsio išpumpavo apie 8 kub. m vandens.

Apie 22 val. 18 min. ugniagesiai gavo pranešimą, kad Švenčionių rajone, Pabradėje, tvoroje įstrigo stirna. Naudodami plėstuvus, ugniagesiai gyvūną išlaisvino. Stirna laiminga nukūrė į mišką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.