Ugniagesių savaitgalis: sulaukta per 160 iškvietimų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 72 gaisrų ir atliko 90 gelbėjimo darbų. Viename iš gaisrų žuvo žmogus.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Nov 20, 2023, 3:20 PM

Sekmadienį, apie 9 val. 38 min., Plungėje, J.Tumo-Vaižganto gatvėje, atvira liepsna degė apleistas medinis dviejų aukštų pastatas. Pirmajame aukšte, prie lauko durų, ugniagesiai rado vyro kūną. Gaisro metu išdegė kambarys pirmajame aukšte, pradegė perdanga, išdužo 7 langai, buvo nuardyta 15 kv. m stogo.

„Pirminiais duomenimis, žmogus neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos ir buvo įsikūręs apleistame name, – sakė Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Mykolas Pronckus. – Tikėtina gaisro priežastis – neatsargus rūkymas. Beje, dėl šios priežasties jis jau buvo sukėlęs du gaisrus kitame pastate.“

Penktadienį, apie 22 val. 34 min., Pakruojo rajone, Linkuvoje, liepsnojo trijų butų daugiabutis. Gaisro metu išdegė vieno buto kambariai ir virtuvė, bendrojo naudojimo laiptinė, pradegė ir buvo nuardyta 1 kv. m perdangos ir 40 kv. m stogo dangos. Kiti du butai sulieti vandeniu.

Tos pačios dienos rytą, apie 7 val. 11 min., buvo pranešta, kad Mažeikių rajone, Tirkšlių seniūnijoje, Balėnų kaime, miške dega traktorius. Atvykus ugniagesiams, miške degė medžių kirtimo mašina „JOHN DEERE 1270E IT4“. Gaisro metu sudegė visos degiosios miško kirtimo mašinos kėbulo dalys.

Šeštadienį, apie 9 val., Visagino savivaldybėje, Tumelinos kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu viena pusė stogo sudegė, kita buvo nuardyta, apdegė namo vidus, sudegė namų apyvokos daiktai. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 19 val. Širvintų rajone, Gelvonų seniūnijoje, Totoriškių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas vagonėlis. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė terasos stogo medinės konstrukcijos, buvo išardytas ir vandeniu perpiltas lauko sienų apdailos karkasas. Iš namo ugniagesiai išnešė dujų balioną.

Sekmadienį, apie 21 val. 14 min., Kauno rajone, Zapyškio seniūnijoje, Vilemų kaime, Sodų bendrijoje „Kerupė“, atvira liepsna degė medinis sodo namelis. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu namas sudegė.

Apie 21 val. 36 min., Mažeikių rajone, Sedos seniūnijoje, Vadagių kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardytas jo stogas, išdegė antrasis aukštas, apdegė pirmojo aukšto koridorius. Iš namo ugniagesiai išnešė dujų balioną. Nuo ugnies jie apsaugojo vasaros virtuvę. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienio rytą atlikti skenduolio paiešką tvenkinyje Varėnos rajone, Kaniavos seniūnijoje, Panočių kaime, ugniagesius gelbėtojus pasitelkė policijos pareigūnai. Vyro kūnas buvo rastas už 9 m nuo kranto, 4 m gylyje. Jį ugniagesiai iškėlė į krantą.

Sekmadienį, apie 11 val. 46 min., buvo gautas pranešimas, kad Akmenės rajone, Ventoje, sodų bendrijoje „Eglesys“, apvirto traktorius ir prispaudė vyro kojas. Atvykus ugniagesiams, gyventojai jau buvo išlaisvinę nukentėjusįjį. Vyras buvo nuneštas į greitosios pagalbos automobilį. Traktorius buvo Eglesio upelyje, iš jo išsiliejo tepalai. Ugniagesiai upelyje pastatė bonus ir surinko išsiliejusius naftos produktus.

Apie 14 val. 24 min. pranešta, kad Trakų rajone, Aukštadvaryje, vyras nukrito nuo laiptų į rūsį. Atvykus ugniagesiams, vyras gulėjo rūsyje be sąmonės. Ugniagesiai jį gaivino, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Deja, pastarieji konstatavo vyro mirtį.

Apie 17 val. 23 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Burbiškių gatvėje, mergina įklimpo purve ir negali išlipti. Atvykus ugniagesiams, mergina buvo įklimpusi iki kelių. Ugniagesiai ją ištraukė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.