Savaitgalį gaisruose žuvo 3 žmonės – nė vieno iš jų namuose nebuvo dūmų detektoriaus

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 66 gaisrų ir atliko 103 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu 3 žmonės žuvo, 3 buvo traumuoti.

Gaisras.<br>PAGD nuotr.
Gaisras.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Nov 27, 2023, 1:33 PM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), penktadienį, apie 23.32 val., buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Trakų rajone, Grendavės seniūnijoje, Kazokiškių kaime. Atvykus ugniagesiams, medinis namas degė atvira liepsna. Apmalšinę liepsnas, mansardoje įrengtoje virtuvėje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Kitas žmogus, patyręs nudegimų, buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė pirmasis namo aukštas ir mansarda, vietomis pradegė ir sukrito perdanga. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Ankstų šeštadienio rytą, apie 5 val., buvo pastebėta, kad Kaune, Kranto 8-ojoje gatvėje, iš medinio namo veržiasi dūmai. Viduje ugniagesiai rado moterį be gyvybės ženklų. Ji buvo perduota greitosios pagalbos medikams, deja, pastarieji po kurio laiko konstatavo moters mirtį. Gaisro metu sudegė stogo šiltinamoji medžiaga, buvo nuardytas stogas. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tos pačios dienos vakare, apie 20.49 val., pranešta apie gaisrą mediniame gyvenamajame name Utenos rajone, Tauragnų miestelyje. Atvykę ugniagesiai iš dūmų pilno namo išnešė vyrą be gyvybės ženklų ir gaivino jį, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Deja, po kurio laiko buvo konstatuota vyro mirtis. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, apie 20.21 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilkaviškyje, S. Nėries gatvėje, trijų aukštų bendrabutyje, pirmajame aukšte, kilo gaisras. Kadangi pastate buvo daug dūmų, atvykę ugniagesiai iš jo evakavo 23 žmones, iš jų 6 vaikus, ir katiną. Net septynis suaugusiuosius ir vieną vaiką jiems teko evakuoti pro langus, naudojant glaustines ir ištraukiamąsias kopėčias. Vienas gyventojas, įtariama, apsinuodijo dūmais, todėl greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę. Likvidavus gaisrą ir išvėdinus patalpas žmonėms buvo leista grįžti į butus. Gaisro metu išdegė patalpa pirmajame aukšte, apdegė medinės koridoriaus lubos ir sienos bei 8 butų durys.

Šeštadienį, apie 17.29 val., gaisras kilo Panevėžyje, Respublikos gatvėje esančioje raktų dirbtuvėje. Jo metu nukentėjo darbuotojas, kuris buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė vienas kambarys, kiti du kambariai aprūko.

Apie 17.54 val. Alytuje, Ulonų gatvėje, iš rąstinio dviejų aukštų daugiabučio namo antrajame aukšte esančio buto veržėsi dūmai, degė pirmojo aukšto laiptinė. Naudodami ištraukiamąsias kopėčias, ugniagesiai iš antrojo aukšto evakavo vyrą, iš pirmojo – moterį. Taip pat buvo išgelbėti 2 šunys ir 2 katinai. Gaisro metu apdegė laiptinės laiptai ir po jais buvę namų apyvokos daiktai, aprūko sienos.

Apie 14.22 val. Kaune, Palemono gatvėje, bendrovės teritorijoje, degė 1 kub. m tuščios talpyklos ir šalia 15 kv. m plote sukrautos baterijos. Gaisro metu apdegė pastato sienos, išdužo langai, buvo nuardyta apie 20 kv. m sienos. Įmonės krautuvais baterijos pervežtos toliau nuo pastato, perpiltos vandeniu, uždengtos nedegiu audeklu.

Apie 15.47 val. Kaišiadorių rajone, Rumšiškių seniūnijoje, Dovainonių kaime, gamybinio pastato ceche tvyrojo daug dūmų, nes 7 m ilgio gruzdintuvėje atvira liepsna degė aliejus. Iki atvykstant ugniagesiams, darbuotojai ją gesino milteliniais gesintuvais. Ugniagesiams teko diskiniu pjūklu sienoje išpjauti angą, kad galėtų patekti į pastato vidų. Gaisro metu apdegė gruzdintuvė ir aprūko cecho patalpos. Ugniagesiai dūmų ventiliatoriumi išvėdino patalpas.

Sekmadienį, apie 10 val., Vilniuje, Kareivių gatvėje esančiame sveikatingumo klube degė sauna. Žmonės iš klubo išėjo patys. Gaisro metu išdegė sauna. Ugniagesiai išvėdino patalpas ir patikrino jas termovizoriumi.

Penktadienį, apie 14 val., Klaipėdoje, Smiltynėje, Kuršių mariose, Ledų rago įlankoje, policijos prašymu ugniagesiai narai ieškojo dingusio žmogaus. Skenduolis buvo rastas už 6 m nuo kranto. Ugniagesiai vyro kūną iškėlė į krantą.

Apie 16.28 val. buvo gautas pranešimas, kad Ignalinos rajone, Rimšės seniūnijoje, ties Mačionių kaimu, į upelį įkrito moteris ir šaukiasi pagalbos. Atvykę ugniagesiai narai gelbėjimo rogėmis pargabeno ją į krantą ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Apie 12.55 val. pranešta, kad Molėtų rajone, Čiulėnų seniūnijoje, Akmenių kaime, į 2 m gylio duobę laukuose įkrito arklys. Atvykę ugniagesiai, naudodami gelbėjimo virvę ir kitas parankines priemones, arklį ištraukė.

Šeštadienį rytą buvo pranešta, kad Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje, Buivydiškių kaime, vandens telkinyje, eketėje už 20 m nuo kranto yra sužeista gulbė. Gelbėjimo rogėmis prisiartinę prie jos, ugniagesiai ją sugavo ir perdavė gyvūnų globos atstovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.