Marijampolėje – viena nelaimė po kitos: visos bėdos kilo dėl neatsargumo

Dėl neapdairumo namuose gaisrus sukėlę marijampoliečiai pamatė, kad nelaimę gali sukelti ir įkaitęs dūmtraukis, ir ant viryklės be priežiūros paliktas aliejus, ir ar arti ugnies netyčia papurkštas oro gaiviklis.

Garaže įrengtame marijampoliečio būste gaisrą sukėlė dūmtraukis, kuris buvo įrengtas nesilaikant saugumo reikalavimų.<br>Ugniagesių nuotr.
Garaže įrengtame marijampoliečio būste gaisrą sukėlė dūmtraukis, kuris buvo įrengtas nesilaikant saugumo reikalavimų.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 12:33 PM

Marijampolės pakraštyje esančių garažų masyve įsikūręs brandaus amžiaus vyras savo skardinį būstą buvo apšiltinęs ir iš vidaus, ir iš išorės.

Marijampolietis garaže, kurį šildė metalinė krosnelė, turėjo net akvariumą ir televizorių. Gaisras įsiplieskė antradienį prieš vidurnaktį.

Atvykę ugniagesiai nuardė apdegusią apšiltinimo medžiagą ir nustatė, kad nelaimę sukėlė įkaitęs krosnelės dūmtraukis, per kurį į lauką išeidavo dūmai.

Kita daugiabutyje gyvenanti pensininkė patyrė didelį stresą, kai ant dujinės viryklės metalinėje lėkštelėje šildė kokosų aliejų.

Šeimininkė trumpam išėjo iš virtuvės, o sugrįžusi pamatė, kad užsidegė ištirpęs ir per lėkštelės kraštus ant ugnies nuvarvėjęs aliejus.

Pensininkė ant aliejaus šliūkštelėjo vandens, o po akimirkos į viršų šovęs ugnies pliūpsnis uždegė gartraukį. Laimė, gaisras neišplito, tik sugadino gartraukį.

Kito daugiabučio gyventoja, aštuntąją dešimtį įpusėjusi moteris, nukentėjo dėl neatsargaus elgesio.

Pensininkė nelaimės išvakarėse nusipirko oro gaiviklį ir nutarė jį išbandyti. Bandymas nepavyko, nes nulūžo plastikinė detalė.

Kitą dieną moteris virdama valgyti prisiminė gaiviklį, atsinešė jį į virtuvę prie lango šalia įjungtos dujinės viryklės ir ėmė knebinėti. Netikėtai oro gaiviklis purkštelėjo, išėję garai nuo viryklės užsidegė ir ugnies kamuolys bematant padegė užuolaidas.

Jas gesindama pensininkė apsvilo veidą ir rankas. Prireikė medikų pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.