Raigardo pasienio kontrolės punkte užsidegė baltarusio automobilis

Raigardo pasienio kontrolės punkte (PKP) užsidegė iš Lietuvos vykusio Baltarusijos piliečio vairuojamas automobilis „Renault Vel Satis“. Incidento metu žmonės nenukentėjo.

 Užsiliepsnojęs automobilis buvo operatyviai užgesintas.<br> VSAT nuotr.
 Užsiliepsnojęs automobilis buvo operatyviai užgesintas.<br> VSAT nuotr.
 Užsiliepsnojęs automobilis buvo operatyviai užgesintas.<br> VSAT nuotr.
 Užsiliepsnojęs automobilis buvo operatyviai užgesintas.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Jan 18, 2024, 1:28 PM

Trečiadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos Raigardo PKP dirbę VSAT ir muitinės pareigūnai pastebėjo, kaip iš po automobilio „Renault Vel Satis“, stovėjusio eilėje apie 30 metrų nuo kontrolės punkto, variklio dangčio ėmė rūkti dūmai, ir mašina staiga užsiliepsnojo.

Čia dirbę pareigūnai dar nebuvo atlikę 2002-ųjų laidos automobilio baltarusiškais registracijos numeriais ir juo į Baltarusiją vykusio 61-erių šios šalies piliečio dokumentų patikros.

Pareigūnai iškart puolė slopinti ugnies gesintuvais, turėtais savo tarnybinėse patalpose. Apie gaisrą nedelsiant buvo perduota informacija Bendrajam pagalbos centrui. Dėl punkto teritorijoje užsidegusio automobilio pasieniečiai pakoregavo kitų ten buvusių transporto priemonių judėjimą, kad nekiltų pavojaus aplinkiniams.

Į pagalbą su savo gesintuvais atskubėjo ir kitų eilėje laukusių automobilių vairuotojai. Bendromis visų pastangomis gaisrą pavyko užgesinti. Jis nespėjo padaryti didelės žalos ir sunaikinti automobilio bei jame buvusių vairuotojo asmens dokumentų.

Druskininkų pasienio užkardos ir muitinės pareigūnams atlikus visus būtinus formalumus, nukentėjusį automobilį ir jo vairuotoją išgabeno kitas namo grįžtantis baltarusis.

Po įvykio Raigardo PKP toliau dirbo įprastu režimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo