Savaitgalį Ignalinos rajone gaisre žuvo žmogus, Panevėžyje sprogęs dujų balionas išvertė sienas

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 103 gaisrų ir atliko 104 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, keturi nukentėjusieji išvežti į gydymo įstaigas. Šeštadienį, 22.45 val., Ignalinos rajone, Kazitiškio seniūnijoje, Žeimių kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Apmalšinę liepsnas viduje ugniagesiai rado žmogaus kūną. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė vidus. Ugniagesiai iš namo išnešė 2 dujų balionus.

 Panevėžyje, Nemuno gatvėje, 5 aukštų daugiabučio gyvenamojo namo bute sprogo 5 l dujų balionas. <br> PGT nuotr.
 Panevėžyje, Nemuno gatvėje, 5 aukštų daugiabučio gyvenamojo namo bute sprogo 5 l dujų balionas. <br> PGT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-22 11:55

Penktadienį, 17.26 val., gaisras kilo Prienuose, Kęstučio gatvėje esančiame mediniame daugiabutyje. Vieno iš butų kambaryje degė patalynė. Iš buto ugniagesiai išvedė buto šeimininką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Po apžiūros į gydymo įstaigą vyro medikai nevežė. Ugniagesiai iš buto pro langą išmetė smilkstančią lovą su čiužiniu. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

18.36 val. gaisras daugiabučio gyvenamojo namo bute kilo Joniškyje, Žemaičių gatvėje. Atvykus ugniagesiams, laiptinėje ir bute tvyrojo tiršti dūmai. Ugniagesiai balkone rado sąmoningą vyrą, kuris po greitosios pagalbos medikų apžiūros buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu apdegė virtuvės spintelės ir siena, išsilydė plastikinės lubos, skilo lango paketas. Dūmų detektorius bute buvo.

23.31 val. Kaune, Nyčių gatvėje, pro medinio daugiabučio langus veržėsi dūmai. Vieno iš butų virtuvėje ant viryklės svilo puodas su maisto produktais. Ugniagesiai iš dūmų pilno buto išnešė ir medikams perdavė sąmoningą buto gyventoją. Nukentėjusysis dėl apsinuodijimo dūmais buvo išgabentas į ligoninę.

Sekmadienį, 10.02 val., buvo pranešta apie gaisrą Pagėgių savivaldybėje, Lumpėnų seniūnijoje, Trakininkų kaime. Atvykus ugniagesiams, 5 butų daugiabutyje liepsnojo butas pirmajame aukšte. Iš degančio buto ugniagesiai išvedė gyventoją. Žmogus buvo apdegęs, tad greitosios pagalbos medikai jį išvežė į gydymo įstaigą. Gaisro metu išdegė butas, kambaryje įgriuvo dalis perdangos.

12.06 val. buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Nemuno gatvėje, 5 aukštų daugiabučio gyvenamojo namo bute sprogo 5 l dujų balionas. Gaisras buvo užgesintas iki atvykstant ugniagesiams. Jo metu apdegė vyras, jis buvo išvežtas į ligoninę. Iš penktojo aukšto buvo evakuoti penkių butų, ketvirtojo – dviejų butų gyventojai. Sprogimo metu išvirto siena tarp dviejų butų ir siena į laiptinę, iškrito langai, gaisro metu apdegė baldai.

Penktadienį, 9.26 val., buvo pranešta, kad Vilniuje, Naujojoje gatvėje, viename iš dviejų aukštų daugiabučio namo butų jaučiamas dujų kvapas, girdisi šnypštimas prie vamzdžio. Atvykus ugniagesiams, bute buvo jaučiamas stiprus dujų kvapas. Ugniagesiai iš daugiabučio išvedė žmones, užsuko dujų sklendes, name išjungė elektrą, išvėdino butą. Atvykus dujų avarinei tarnybai, buvo išmatuota dujų koncentracija. Ji neviršijo nustatytos normos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.