Tris gyvybes savaitgalį nusinešę gaisrai nesiliauja ir šios savaitės pradžioje

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 68 gaisrų ir atliko 55 gelbėjimo darbus. Savaitgalį gaisrų metu trys žmonės žuvo, vienas buvo traumuotas, o pirmadienio rytą gaisre žuvo dar vienas žmogus. 8.52 val. skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 buvo gautas pranešimas, kad Kupiškio rajone, Aleksandrijos kaime, gaisras kilo dviejų aukštų mūriniame daugiabučiame name. Per 4 minutes atvykę ugniagesiai, įėję į vieną iš butų, viduje rado žmogaus kūną. Gaisro metu išdegė kambarys.

Per tris pastarąsiais dienas gaisrai nusinėšė trijų žmonių gyvybę. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Per tris pastarąsiais dienas gaisrai nusinėšė trijų žmonių gyvybę. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 10:55 AM

Šeštadienį, 19.10 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Kauno rajone, Babtų seniūnijoje, Piepalių kaime. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Iki atvykstant ugniagesiams, iš pastato išėjo apdegęs ir galbūt dūmais apsinuodijęs vyras. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į gydymo įstaigą. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai namo viduje rado smarkiai apdegusį žmogaus kūną. Gaisro metu sudegė pastato stogas, perdanga, apdegė sienos ir viduje buvę namų apyvokos daiktai.

Sekmadienio rytą gaisruose žuvo du žmonės. 5.13 val. gyvenamasis namas liepsnojo Vilkaviškio rajone, Pilviškių seniūnijoje, Gabriškės kaime. Gaisro metu pastatas sudegė, įgriuvo perdanga ir stogas. Gaisravietėje buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas.

5.53 val. Trakų rajone, Lentvario seniūnijoje, Valų kaime, atvira liepsna degė mūrinis dviejų aukštų gyvenamasis namas, sublokuotas su garažu, sandėliuku ir pirtimi. Atvykus ugniagesiams, dalis perdangos jau buvo įgriuvusi, viduje degė dujų balionas. Namo viduje buvo rastas smarkiai apdegęs moters kūnas. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė vidus.

Šeštadienį, apie 19 val., gaisras gyvenamajame name kilo Trakų rajone, Lentvaryje. Jo metu sudegė apie 70 kv. m stogo, išdegė dalis priestato, apdegė antrojo aukšto perdanga, pirmajame aukšte įkrito lubos.

19.37 val. medinis gyvenamasis namas degė Joniškio rajone, Kepalių seniūnijoje, Kurmaičių kaime. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu sudegė ir dalis perdangos bei namų apyvokos daiktai. Iš pastato ugniagesiai į lauką išnešė dujų balioną.

Sekmadienį, 13.09 val., Skuode, Žemaitės gatvėje, pirmajame medinio daugiabučio namo aukšte degė virtuvė. Gaisro metu išdegė dalis grindų, aprūko virtuvė. Bute veikė įrengti du dūmų detektoriai.

17.33 val. Kaune, Taiko prospekte, liepsnojo statybininkų vagonėlis. Gaisro metu jis sudegė.

22.07 val. Vilniuje, Savanorių prospekte, nenaudojamame 4 aukštų pastate, ketvirtajame aukšte, degė šiukšlės. Gaisro metu sudegė grindys.

Penktadienį, 8.42 val., buvo gautas pranešimas, kad Tauragės rajone, Lauksargių seniūnijoje, Kalėnų kaime, užsemtos kelios sodybos ir reikia ugniagesių pagalbos perkelti gyventojus į sausumą. Ugniagesiai valtimi į sausumą parplukdė du vaikus ir vieną suaugusįjį.

Šeštadienį, 9.46 val., buvo pranešta, kad Kaune, šalia Vaidoto gatvės, Nemune matyti žmogaus kūnas. Atvykę ugniagesiai ištraukė skenduolį.

Sekmadienį, 9.43 val., pranešta, kad Vilniuje, Eitminų gatvėje, požeminėje stovėjimo aikštelėje jaučiamas dujų kvapas. Atvykus ugniagesiams, iš automobilio „Toyota Prius“ sklido dujos ir buvo girdimas šnypštimas. Ugniagesiai išmušė šoninį langą, atidarė variklio dangtį ir iš dalies užsuko dujų tiekimą. Automobilį jie išstūmė iš požeminės aikštelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.