Ugniagesių savaitgalis: gaisre žuvo žmogus, ežere įlūžo žvejys, liepsnojo 10 automobilių

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 65 gaisrų ir atliko 90 gelbėjimo darbų. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, vienas nukentėjo.

 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
 Ugniagesiai.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Mar 4, 2024, 10:40 AM, atnaujinta Mar 4, 2024, 12:08 PM

Sekmadienį apie 8 val. 40 min. pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Anykščių rajone, Troškūnų seniūnijoje, Kiaušagalio kaime. Atvykus ugniagesiams, medinis namas degė atvira liepsna. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai viduje rado apdegusio žmogaus kūną. Gaisro metu sudegė namo stogas, apie 15 kv. m perdangos ir viduje buvę namų apyvokos daiktai. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį apie 17 val. 17 min. Ukmergėje, Antakalnio gatvėje, liepsnojo dviejų aukštų medinio namo priestatas, kuriame buvo įrengtas gyvenamasis kambarys. Iki atvykstant ugniagesiams iš namo buvo išvestas ranką apdegęs gyventojas. Jis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu išdegė namo palėpė ir priestato vidus, dūmuose užtroško katinas, apsilydė lango plastikinės dailylentės. Ugniagesiai iš namo išnešė 3 dujų balionus.

Sekmadienio naktį, apie 2 val., Kaune, Savanorių prospekte, degė daugiabučio namo rūsys. Iš namo ugniagesiai išvedė 4 senyvo amžiaus žmones, dar 11 gyventojų išėjo patys. Gaisro metu sudegė rūsyje sudėtos lovos, šiukšlės ir namų apyvokos daiktai.

Šeštadienį apie 16 val. 32 min. Kaune, Draugystės gatvėje, atvira liepsna degė automobiliai „Volkswagen Golf“ ir BMW 5. Gaisro metu išdegė abiejų automobilių salonai.

Apie 22 val. 26 min. Marijampolėje, Sasnavos gatvėje, liepsnojo mikroautobusas „Mercedes Sprinter“. Gaisro metu išdegė variklio skyrius, įtrūko priekinis stiklas, apdegė vidus, apsilydė kito mikroautobuso „Mercedes Sprinter“ išorinės plastikinės apdailos detalės.

Sekmadienį, po vidurnakčio, Prienų rajone, Išlaužo seniūnijoje, Šaltupio kaime, atvira liepsna degė autovežis „Volvo“ su priekaba, kurioje buvo 6 automobiliai. Gaisro metu sudegė priekabos ir keturių automobilių „Lexus GX 470“ visos degiosios detalės, apsilydė automobilio „Toyota Camry“ priekinė dalis ir kito „Toyota Camry“ galinė dalis.

Apie 16 val. 26 min. Vilniuje, Justiniškių gatvėje, daugiabučio penktajame aukšte degė balkonas. Iki atvykstant ugniagesiams, gaisrą gesino patys gyventojai. Balkone degė medinė palangė, medinės grindys ir plastikinės sienų dailylentės.

Apie 21 val. 19 min. pranešta apie gaisrą ūkiniame pastate Kaišiadorių rajone, Žaslių seniūnijoje, Naujažerio kaime. Atvykus ugniagesiams, rąstinis pastatas degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė apie 80 kv. m pastato stogo, perdanga, apdegė sienos, sudegė priblokuota malkinė.

Penktadienį rytą seniūno prašymu ugniagesiai Pagėgių savivaldybės, Plaušvarių kaimo gyventojams į apsemtą teritoriją gabeno maistą ir kietojo kuro briketus.

Šeštadienį apie 14 val. 12 min., buvo gautas pranešimas, kad Visagino savivaldybėje, Drūkšinių kaime, Drūkšio ežere įlūžo žvejys, jis išlipo ir šliaužia ledu. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, žvejys buvo už 350 m nuo kranto, gulėjo ant ledo. Naudodami roges ir gelbėjimo virvę, ugniagesiai vyrą pargabeno į krantą ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.