Panevėžio, Vilkaviškio rajonuose ir Klaipėdoje rasti sprogmenys

Vilkaviškio, Panevėžio rajonuose ir uostamiestyje rasti sprogmenys, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Išminavimo įranga.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Išminavimo įranga.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-19 11:28

Anot PAGD, sekmadienį gautas policijos pranešimas, kad Panevėžio rajone, Daukniūnų kaime, Kapinės gatvėje, galimai rastas sprogmuo, įvestas planas „Skydas“. Išminuotojai nusprendė sprogmenis sunaikinti kitą dieną.

Pirmadienį gautas pakartotinas pranešimas apie tuo pačiu adresu įvestą planą „Skydas“. Ugniagesiai palydėjo Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojus į Daukniškių kaimą. 17 vienetų rastų sviedinių buvo sunaikinti.

PAGD duomenimis, pirmadienį, apie 11 val. 4 min., pranešta, kad Panevėžio rajone, Vynupės kaime, miške, rastas sviedinys, įvestas planas „Skydas“. Artilerijos sviedinys išminuotojų sunaikintas vietoje.

Praėjusią parą pranešta apie rastą sprogmenį ir Vilkaviškio rajone. Anot PAGD, apie 13 val. 44 min. informuota, kad Meiliūnų kaime įvestas planas „Skydas“. Budėta, kol atvyko išminuotojai ir rankinę granatą F1 sunaikino vietoje.

PAGD duomenimis, pirmadienį sprogmenų rasta ir uostamiestyje.

Apie 13 val. 04 min. pranešta, kad Liepojos gatvėje, Dragūnų batalione, rastas sprogmuo, įvestas planas „Skydas“. Ugniagesiai karinio dalinio išminuotojus palydėjo iki Kairių poligono ir budėjo, kol rastas 55 mm skersmens artilerijos sviedinys buvo susprogdintas.

Anot PAGD, apie 15 val. 11 min. pranešta apie tai, kad Turgaus gatvėje įvestas planas „Skydas“. Ugniagesiai išminuotojus palydėjo iki Kairių poligono ir budėjo, kol rastas karo laikų 87 mm skersmens minosvaidžio sviedinys buvo sunaikintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.