Ugniagesiai praėjusią parą praminė „žiedu diena“

Žiedų diena - skelbia ugniagesiai. Taip jau sutapo, kad per parą ugniagesiai du kartus važiavo ne į pievas žiedų skinti, o į ligonines gelbėti žmonių pirštų, kuriuos spaudė...per maži žiedai.

 Žiedai.<br> Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos asociatyvi nuotr.
 Žiedai.<br> Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba

Mar 21, 2024, 12:56 PM, atnaujinta Mar 21, 2024, 12:57 PM

Trečiadienį apie 18 val. 51 min. Tauragės ligoninės priėmimo skyriaus gydytoja pranešė, kad reikalinga ugniagesių gelbėtojų pagalba nuimti moteriai nuo rankos piršto žiedą.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai, mažomis replėmis žiedą nuėmė.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį apie 3 val., ugniagesius gelbėtojus vėl kvietė gydytojai. Gautas gydytojo pranešimas, kad Kaune, Eivenių g., vyrui žiedas veržia pirštą, kurio nepavyksta nuimti.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, paaiškėjo, kad medikai negali nukirpti ant vyro piršto esančio metalinio žiedo. Ugniagesiai, panaudoję kampinį šlifuoklį, žiedą nupjovė ir nuėmė jį nuo piršto.

Pirmoji ugniagesių gelbėtojų žiedo nuėmimo nuo piršto operacija truko vos 15 min., antroji – gerokai ilgiau 1 val. 29 min.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, tokių atvejų per metus pasitaiko apie 12. Norint išvengti tokių situacijų, vienas iš patarimų prieš einant miegoti, ar esant dideliems karščiams dienos metu papuošalus nuo pirštų nusiimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.