Per 3 paras gaisruose žuvo du žmonės, du nukentėjo, degė 11 automobilių, 700 t šiaudų, liepsnojo 8 sandėliukai

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 77 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo du žmonės, dar du nukentėjo. Penktadienį, 21.19 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Ukmergės rajone, Vidiškių seniūnijoje, Palivarkos kaime. Ten atvira liepsna degė statybininkų vagonėlis. Atvykus ugniagesiams, jis buvo jau beveik sudegęs. Viduje ugniagesiai rado smarkiai apdegusį vyro kūną.

 Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 77 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus.<br> Ugniagesių nuotr.
 Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 77 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus.<br> Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Mar 25, 2024, 10:39 AM

Kovo 25-osios, pirmadienio rytą, 5.05 val., pranešta apie gaisrą Marijampolės savivaldybėje, Sasnavos kaime, Aukštosios kaime. Atvykus ugniagesiams, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisras buvo likviduotas 6.17 val., o 6.31 val. po perdanga rastas smarkiai apdegusio žmogaus kūnas.

Penktadienį, 17.38 val., Vilniuje, Rokantiškių Sodų 12-ojoje gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Iš namo ugniagesiai išvedė moterį. Dėl įtariamo apsinuodijimo dūmais ji buvo išvežta į ligoninę. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 60 kv. m stogo konstrukcijų, mansardoje išdegė ir buvo nuardyta 10 kv. m sienų. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, 21.54 val., Ukmergėje, Kauno gatvėje, degė apleistas pastatas. Atvira liepsna degančioje patalpoje buvo rastas gulintis sąmoningas vyras. Jį ugniagesiai išnešė ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Žmogus buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu nuardyta apie 100 kv. m stogo dangos, apdegė 30 kv. m perdangos ir apie 10 kv. m grindų.

Penktadienį, apie 18 val., Skuodo rajone, Šačių seniūnijoje, Erslos kaime, liepsnojo gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė stogas, išdegė mansarda ir katilinė. Iš namo ugniagesiai išnešė baldus, dujų balioną ir kitus daiktus.

Šeštadienį, apie 16 val., gaisras kilo ūkio paskirties pastate Panevėžio rajone, Krekenavos seniūnijoje, Žibartonių kaime. Atvykus ugniagesiams, iš jo veržėsi dūmai. Gaisro metu sudegė pastato degiosios medžiagos ir jame buvusių apie 700 t šiaudų. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo šalia stovintį kitą pastatą.

18.51 val. gyvenamasis namas atvira liepsna degė Šiaulių rajone, Kuršėnų miestelyje. Gaisro metu sudegė apie 40 kv. m stogo dangos, buvo nuardyta dar apie 100 kv. m stogo dangos, išdegė mansarda. Name buvo įrengti dūmų detektoriai.

19.21 val. Kauno rajone, Lapių seniūnijoje, Andruškonių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu jis sudegė. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, 20.29 val., Švenčionių rajone, Pabradės seniūnijoje, Karkažiškės kaime, atvira liepsna degė mūrinis ūkinis pastatas, kuriame buvo įrengti 8 sandėliukai. Atvykus ugniagesiams, pastato stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu sudegė visi sandėliukai.

Penktadienį, 10.07 val., gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Danės upėje prie Garažų gatvės, pastebėti teršalai. Atvykę ugniagesiai nustatė, jog teršalai išsilieję 100 kv. m plote. Ugniagesiai dispergatoriumi išpurškė 400 m ilgio upės ruožą ir prie kolektoriaus, iš kurio išsiliejo teršalai, pastatė bonų užtvaras.

Savaitgalį įvairiose šalies vietose liepsnojo ir 11 automobilių.

Sekmadienį, 13.01 val., pranešta, kad Klaipėdoje, Šilutės plente, nuo kelio per žalią veją nuvažiavo miesto autobusas „Iveco“ ir pasviro šalia lauko baseino. Atvykus ugniagesiams, žmonės jau buvo išlipę. Du keleiviai buvo sušlapę baseine. Atvykę greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo keleivius, viena moteris ir vyras buvo išvežti į gydymo įstaigą apžiūrai. Ugniagesiai budėjo, kol atvykęs techninės pagalbos automobilis ištraukė ir atstatė autobusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.