Kėdainių rajone liepsnos prarijo garažą, kuriame sandėliuota buitinė technika

Naktį iš pirmadienio į antradienį didžiulės liepsnos siautėjo Pagirių miestelyje (Kėdainių rajonas). Čia degė vietos gyventojui priklausantis garažas, kuriame buvo įvairi sodo ir buitinė technika, įvairūs kiti buities daiktai. Deja, liepsnos buvo negailestingos ir visas garažas bei jame buvęs turtas sudegė. Savininkas puse lūpų kalba apie padegimą, tačiau ugniagesiai tiria ir kitas galimas gaisro kilimo versijas.

 Įvykio vietoje.<br> rinkosaikste.lt/Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
 Įvykio vietoje.<br> rinkosaikste.lt/Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
 Įvykio vietoje.<br> rinkosaikste.lt/Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
 Įvykio vietoje.<br> rinkosaikste.lt/Dmitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dmitrijus Kuprijanovas

Apr 17, 2024, 6:58 PM, atnaujinta Apr 17, 2024, 7:09 PM

Bendrojo pagalbos centro duomenimis, pirmadienį 23 val. 12 min. Bendruoju pagalbos centro telefonu 112 buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Šėtos seniūnijos Pagirių miestelyje, Žaliojoje gatvėje, esančiame garažų masyve dega garažas.

Į įvykio vietą išsiųstos Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, Pagirių ir Šėtos ugniagesių komandos. Į nelaimės vietą išskubėjo ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Pirmieji į nelaimės vietą atskubėjo Pagirių ugniagesiai.

Jiems atvykus atvira liepsna degė 3×6 metrų dydžio medinis garažas, kurio stogas dengtas šiferiu. Gaisravietėje sklido didžiuliai dūmų kamuoliai, o šiferio pokšėjimas buvo girdimas visame miestelyje.

Ugniagesiai ne tik malšino liepsnas, bet ir stengėsi išgelbėti šalia esančius pastatus.

Nuostoliai – skaičiuojami

Numalšinus ugnį paaiškėjo ir gaisro padariniai. Nors garažo, kuris buvo paverstas sandėliu, savininkas nuostolius dar skaičiuoja, tačiau panašu, kad jie bus nemenki, mat iš garažo bei jame buvusių daiktų neliko nieko.

„Sudegė garažas ir jame buvusi įvairi buitinė bei sodo technika, remonto įrankiai, rakandai, išdegė ir buvo nuardytos medinės grindys. Išsaugotas už 0,5 metro esantis mūrinis garažas“, – informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Įtaria padegimą

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai akcentavo, kad gaisro priežastis dar nenustatyta ir yra tiriama. Tačiau gyventojai turi ir savo versijų – pats pastato savininkas įtaria, kad sandėliu paverstas garažas galėjo būti padegtas tyčia.

Žmogus aiškino, kad nors elektra garaže ir buvo, tačiau baigus darbus ir išėjus, ji visuomet buvo atjungiama.

Artimiausiu metu bus gautos ir ugniagesių gelbėtojų išvados. Jei bus nustatyta tyčinė veikla, dėl įvykio gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024