Pameistriai, mokytojai ir mokymo įstaigos kviečiamos suskubti ir dalyvauti „Metų pameistrio 2023“ rinkimuose

Mokytis ir siekti savo svajonių darbo – niekada ne vėlu, tam puikiausią tiltą tiesia Lietuvos profesinio mokymo įstaigose jau ne vienerius metus taikoma pameistrystės mokymo forma, kuri suteikia galimybę mokiniui įgyti darbo rinką atitinkančią kvalifikaciją ir kompetencijas bei atliepti darbdavių lūkesčius ir poreikius. Tai mokymosi forma, kuri pasak TECHIN pameistrystės organizavimo ekspertės Vingos Leščinskienės, tinkama beveik visur.

Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro Pameistrystės poskyrio metodininkas Liutauras Valickas.
Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro Pameistrystės poskyrio metodininkas Liutauras Valickas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 9:31 AM, atnaujinta Jul 3, 2023, 9:34 AM

Pameistrystės mokymosi formos būdu gali mokytis kiekvienas profesinio mokymo įstaigose besimokantis mokinys, pasirašęs su mokymosi įstaiga pameistrystės mokymosi sutartį bei pameistrystės darbo sutartį su darbdaviu. Mokydamiesi pameistrystės būdu mokiniai teorines žinias įgyja profesinėje mokykloje, o praktinius įgūdžius kaupia tikroje darbo vietoje, perimdami patirtį iš meistro profesionalo. Šios mokymosi formos teikiamą naudą, apie kurią jau ne kartą kalbėta televizijos laidose „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“, įžvelgia visos tarpusavyje bendradarbiaujančios šalys.

Šiuo metu Lietuvoje kuriamos naujos pameistrystės tradicijos, vykdomos įvairios iniciatyvos šiai mokymosi formai populiarinti. Viena jų – jau antrus metus rengiamas konkursas „Metų pameistrys“, kuriame pasak Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro Pameistrystės poskyrio metodininko Liutauro Valicko, kviečiamos dalyvauti visos šalies profesinio mokymo įstaigos ir jų partneriai, pateikę paraiškas iki gegužės 16 d.

„Šiemet konkursas bus šiek tiek kitoks nei pernai, šiemet konkurse turėsime daugiau nominacijų, tad ir daugiau laimėtojų“, – sako Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacijos prezidentas Vytautas Zubras.

Metų pameistrio konkursas pirmą kartą įvyko 2022-aisiais metais, kuriame metų pameistriu tapo laidos „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ herojus, būsimasis svečių aptarnavimo specialistas Rėjus Depšys, kuris ir šiandien prisimena renginio dieną. 2022 metų geriausio profesijos mokytojo titulas atiteko mūsų laidos herojui UAB „Sidabrilis“ vadovui Povilui Kačinskui, kuris pripažįsta, kad jaudulys ir netikėtumas atsiimant tokio lygio įvertinimą, net ir dabar jaučiamas.

Šiemet konkurso dalyviai varžysis net keturiose nominacijose, kurių laimėtojai bus apdovanoti diplomais ir rėmėjų prizais, tačiau, kaip sako Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacijos prezidentas Vytautas Zubras, šis konkursas ne tik apie laimėtojus, tai būdas pasitikrinti, kaip pameistrystė veikia praktikoje.

Kodėl rengiamas šis konkursas, kaip jame sudalyvauti ir kokios nominacijos laukia, kviečiame žiūrėti laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ jau šį šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.