ŠMSM komandą papildė nauja viceministrė ir ministro patarėjas sportui

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje (ŠMSM) darbą pradeda atnaujinta sporto politikos komanda – už sporto sritį nuo šiol bus atsakinga viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė ir ministro patarėjas Justinas Kinderis.

G.Jakštas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
G.Jakštas.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 9:26 AM

„(...) Naujoji ministerijos komanda pradėtus darbus tęs, sieksime įsiklausyti į sporto bendruomenės lūkesčius, vertinti jos pasiūlymus, įžvalgas, iš anksto derinti darbus. Mūsų visų tikslas išlieka toks pat – sudaryti sąlygas atsiskleisti talentingiems sportininkams ir garsinti Lietuvą, kurti fiziškai aktyvią visuomenę“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Anot ministerijos, sporto srities darbus perimsianti A. Zedelytė-Kaminskė nuo 2018 metų kuravo švietimo ir sporto sritį Vyriausybės kanceliarijoje. Ji aktyviai dalyvavo teikiant siūlymus Sporto įstatymo pakeitimo projektams, taip pat buvo įvairių ministerijos darbo grupių narė, svarstant aukšto meistriškumo sporto pokyčius, tarptautinių varžybų organizavimo, Nacionalinės sporto agentūros kūrimo ir kitus klausimus.

Tuo metu naujasis ministro patarėjas J. Kinderis yra aktyvus sporto bendruomenės narys, jau iki šiol dalyvavęs ministerijos suburtose darbo grupėse, nagrinėjusiose aukšto meistriškumo sporto problematiką. J. Kinderis – trejų olimpinių žaidynių dalyvis, pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionas ir prizininkas, vienas iš Nacionalinės sportininkų asociacijos steigėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.