Bus pradėta kurti vieninga priėmimo į darželius ir mokyklas sistema

Vyriausybė pritarė viešosios įstaigos „Mokausi Lietuvoje“ steigimui. Jai pradėjus veikti, priėmimas į darželius ir mokyklas vyks elektroniniu būdu per vieningą šios įstaigos administruojamą sistemą, praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM). Pasak ministerijos, ši sistema visu pajėgumu galėtų pradėti veikti ne anksčiau kaip nuo 2025–2026 mokslo metų.

Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>T.Bauro nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 1:54 PM

„Tėvams turi būti patogu pateikti prašymą priimti vaiką į ugdymo įstaigą, pasirašyti sutartį, kad nereikėtų belstis į įvairių mokyklų duris“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

ŠMSM informuoja, kad centralizuota priėmimo sistema aprėps visas – ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo, neformaliojo vaikų švietimo ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo – programas. Mokiniai ir vaikų tėvai prašymus priimti mokytis galės teikti per vieną platformą internetu.

Planuojama, kad ši įstaiga administruos ir bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas bei profesinio mokymo įstaigas informacinę sistemą (BPIS), pažymima ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Šiuo metu priėmimas į ugdymo ir švietimo programas yra vykdomas decentralizuotai, pasak ministerijos, dar yra savivaldybių, kuriose mokinys ar jo tėvai turi fiziškai pateikti prašymą bei reikalingus dokumentus pasirinktai įstaigai popierine forma.

ŠMSM informuoja, kad mokiniams, tėvams, studentams, kurie neturi galimybių namuose, bus suteikta galimybė prašymus per sistemą pateikti savivaldybėje.

Viešosios įstaigos „Mokausi Lietuvoje“ administruojamoje interneto platformoje taip pat bus galima rasti informacijos apie švietimo programų teikėjus, švietimo programas, sąlygas ir susižinoti priėmimo rezultatus, nurodoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.