V. Čmilytė-Nielsen, minint Europos kalbų dieną: daugiakalbystė padeda susikalbėti, suprasti ir pažinti kitą

Rugsėjo 26-ąją minint Europos kalbų dieną, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad šiuolaikiniame globaliame pasaulyje be kalbos tikrai būtų sunku, nes ji yra ne tik bendravimo priemonė, leidžianti kalbėti ir susikalbėti.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-26 12:00

Sveikindama šia proga, V. Čmilytė-Nielsen taip pat išskiria daugiakalbystės svarbą. Jos teigimu, tai yra vienas iš svarbiausių ES principų, kuris pirmiausia reiškia bendravimą su piliečiais jų gimtosiomis kalbomis, skatinimą mokytis Europos kalbų ir apsaugoti jų įvairovę.

„Daugiakalbystė padeda susikalbėti ir suprasti, pažinti kitą. Kito, kitokio pažinimas skatina pagarbą ir toleranciją. Toks žmogus yra atviresnis pasauliui. Jo žvilgsnis – platesnis. Jam atsiveria daugiau pasirinkimo galimybių ir perspektyvų, – sveikinime cituojama Seimo pirmininkė.

Ji taip pat pažymėjo, kad daugiau nei vienos kalbos mokėjimas svarbus ne tik jaunimui, bet ir suaugusiems. Anot Seimo pirmininkės, papildomų kalbų žinios gyvenime atveria kur kas daugiau galimybių.

„Susitinku su moksleivių ir jaunimo organizacijų atstovais. Be gimtosios, dažnai jie moka bent vieną užsienio kalbą. Sveikindama Europos kalbų dienos proga, linkiu visiems, ne tik jaunimui, mokytis ir pažinti, nes kalbos ir žinios išlaisvina, atveria neįtikėtinų galimybių ir suartina skirtingų tautybių žmones!“ – pažymėjo V. Čmilytė-Nielsen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.