G. Nausėda nerimauja dėl Gyvenimo įgūdžių programos įgyvendinimo: į „frontą“ reikės siųsti nepasirengusius mokytojus

Prezidentas Gitanas Nausėda neslepia turįs pastabų diskusijas tarp politikų sukėlusiai Gyvenimo įgūdžių programai. Pasak šalies vadovo, nuo rugsėjo atsiradusiose gyvenimo įgūdžių pamokose turi būti daugiau kalbama apie šeimą. Be to, jo teigimu, klausimų kelia ir pats programos įgyvendinimas. Anot šalies vadovo, nerimą kelia tai, kad šios programos įgyvendinimui artimiausius kelis metus nebus tinkamai paruoštų pedagogų.

 G. Nausėda<br> D. Labučio (ELTA) nuotr. 
 G. Nausėda<br> D. Labučio (ELTA) nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 12:58 PM

„Mane neramina tai, kad kažkodėl mokytojų pakankamai parengsime nuo 2026 m... O ką darysime iki tol? Versimės per galvą, naudosime aplinkinius būdus ir siųsime į frontą mokytojus, kurie yra tam nepasirengę. Nuo to kentės mūsų vaikai“, – ketvirtadienį Molėtuose žurnalistams sakė prezidentas.

„Reikia tinkamai pasirengti ir tik tada pradėti šį iš esmės teisingą darbą. Mūsų vaikai turi žinoti daugiau apie juos supantį pasaulį ir žinoti tai, kas tame pasaulyje jų laukia“, – pridūrė jis.

Visgi prezidentui užkliuvo keli programos turinio aspektai. Moksleiviams skirtoje programoje jis pasigedo šeimai skirtų akcentų.

„Šių įgūdžių programa yra ne tik apie lytiškumo ugdymą. Nors ir ten aš turėčiau tam tikrų pastabų. Pasigendu programos turinyje tokios labai paprastos ir visiems suprantamos sąvokos kaip šeima“, – sakė prezidentas.

„Man atrodo, kad mes kartais pritrūkstame sveiko požiūrio į dalykus ir kartais darome daugiau dėl paukščiuko negu dėl to, kad realiai mūsų žmonės, mūsų vaikai būtų geriau pasirengę pradėti savo savarankišką gyvenimą“, – teigė G. Nausėda.

Pastaruoju metu netyla diskusijos dėl nuo rugsėjo 5, 7 ir 9 klasėse atsiradusios gyvenimo įgūdžių pamokos. Rugsėjo pradžioje socialiniuose tinkluose imta dalintis netikru dokumentu, kuriame buvo rašoma, kad naujojoje gyvenimo įgūdžių pamokoje moksleiviai bus mokomi lytiškumo „pagal LGBT ideologijos standartus“.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija iškart pranešė, kad socialinėje erdvėje plintantis dokumentas neturi nieko bendro su tikruoju programos turiniu. Valdančiosios daugumos lyderiai taip pat skeptiškai įvertino priekaištus, kurie buvo skirti minėtai programai. Visgi dalis savivaldybių merų išreiškė kritiką ir nepasitikėjimą startavusia programa, o Prezidentūra užsiminė apie galimybę atidėti šios iniciatyvos įgyvendinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.