Pirmoji ponia Molėtuose: neformalusis švietimas turi būti prieinamas kiekvienam vaikui

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį lankėsi Molėtų meno mokykloje. Pasak Prezidentūros, vizito metu aptartos vaikų užimtumo, gabių vaikų talentų ugdymo ir pilietinio bei kultūrinio ugdymo temos.

D. Nausėdienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
D. Nausėdienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
D. Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
D. Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
D. Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D. Nausėdienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 6:51 PM

„Kiekviena mokykla visų pirma ugdo žmogų, kuris gebės savo žiniomis ir talentais prisidėti prie valstybės gerovės kūrimo“, – pabrėžė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia akcentavo, kad vaikams turi būti sudarytos sąlygos ne tik mokytis, bet ir prasmingai leisti laisvalaikį. Jos teigimu, neformalusis švietimas stiprina motyvaciją mokytis, skatina saviraišką bei suteikia papildomų kompetencijų.

„Tai yra socialinis kapitalas ateičiai, kuris ne mažiau vertingas už akademines žinias. Todėl labai svarbu siekti formaliojo ir neformaliojo švietimo integruotumo, plėtojant ir pripažįstant mokinių gebėjimus, kurie nebūtinai atsiskleidžia mokomųjų dalykų pamokose. Ir, žinoma, turime stengtis, kad neformalusis švietimas būtų prieinamas kiekvienam vaikui“, – teigė D. Nausėdienė.

Kaip rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime, pirmoji ponia taip pat susitiko ir su Alantos dvaro bendruomene, kuri yra viena iš Prezidento globojamos iniciatyvos „Lietuvos galia“ dalyvių.

„Lietuvos galia“ jau vienija daugiau nei pusketvirto šimto iniciatyvų, pasklidusių po visą Lietuvą. Beveik trečdalis jų yra kuriamos bendruomenėse. Čia slypi didžiulis pilietinės galios potencialas“, – kalbėjo pirmoji ponia.

Prezidentūra nurodo, kad Molėtų rajono savivaldybėje prie „Lietuvos galios“ projekto prisijungusios 5 iniciatyvos, 4 iš jų inicijuotos būtent bendruomenių.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja ponia išvažiuojamuoju darbo vizitu ketvirtadienį lankosi Molėtų rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.