Aukščiausi šalies vadovai sveikina pedagogus profesinės dienos proga

Spalio 5-ąją minint Tarptautinę mokytojų dieną, valstybės vadovai sveikina visus šalies pedagogus profesinės dienos proga.

Tarptautinė mokytojo diena<br>T.Bauro nuotr.
Tarptautinė mokytojo diena<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen ir Seimo valdybos narių susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė Nielsen ir Seimo valdybos narių susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 9:00 AM, atnaujinta Oct 5, 2023, 9:02 AM

Prezidentas G. Nausėda: Jūs nusipelnote didžiausios pagarbos

Ketvirtadienio rytą sveikinimą išplatinęs prezidentas Gitanas Nausėda jame mokytojams padėkojo už jų įdėtą indėlį ugdant pilietišką ir intelektualią jaunąją kartą.

„Dėkoju jums už tai, kad kasdien kuriate saugią, draugišką ir motyvuojančią aplinką mūsų vaikams. Savo darbu perduodate pačias vertingiausias dovanas: pasaulio pažinimo džiaugsmą ir mokslo žinių galią. Ačiū tariu už tai, kad atpažįstate ir budinate kiekvieno vaiko individualias galias. Taip ugdote Lietuvos ateitį – smalsias, empatiškas, pilietiškas asmenybes. Dėkoju, kad savo atsakingu, profesionaliu ir bendradarbiavimu grįstu darbu rodote pavyzdį jaunajai kartai ir diegiate pamatinius visuomenės sambūvio principus“, – cituojamas G. Nausėda.

Šalies vadovo sveikinime neliko neakcentuotos ir šių dienų realijos – mokytojų streikas. Anot jo, kiekvienas pedagogas nusipelno pagarbos ir oraus pragyvenimo. G. Nausėda taip pat užtikrino, kad mokytojai nėra paliekami vieni, ir teigė sieksiantis, kad jų balsai būtų išgirsti bei, svarbiausia, išklausyti.

„Kiekvienas atskirai ir visi kartu Jūs nusipelnote didžiausios pagarbos. Todėl išties apmaudu, kad teisingas ir orus pedagogų atlyginimas, kaip ir ugdymo kokybę užtikrinančios darbo sąlygos, mūsų šalyje iki šiol tebėra rytojaus tikslas, o ne šiandienos realybė.

Suprantu, kad daugelis Jūsų jaučiatės pavargę, neįvertinti, galbūt net nusivylę. Tačiau noriu Jus užtikrinti: iki šiol siekiau, ir toliau sieksiu, kad Lietuvos mokytojai būtų geriau girdimi, o svarbiausia – išklausyti“, – pabrėžė prezidentas.

I. Šimonytė: noriu, kad mokytojai jaustų ne proginę, o kasdienę pagarbą

„Šiandien mokiniai, tėvai ir mes, visuomenė, dėkojame už Jūsų kasdienį sunkų darbą, už pastangas vesti į žinių pasaulį, atskleisti mokslo galią ir parodyti mus supančio pasaulio įvairovę“, – sveikinime teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

Sveikindama pedagogus premjerė taip pat pažymėjo tvirtai siekianti, kad susitarimas dėl geresnių darbo sąlygų mokytojams būtų pasiektas.

„Nuoširdžiai noriu, kad visi mokytojai turėtų orias darbo sąlygas, jaustų ne proginę, o kasdienę pagarbą. Todėl siekiu ir sieksiu, kad būtų įgyvendintas susitarimas – nes taip susitarėme, nes jo įgyvendinimas jau dabar gerina ir toliau gerins mokytojų atlygį ir darbo sąlygas. (...)Vyriausybė su šios dienos biudžetu tesės tai, dėl ko susitarta, parodydama, kad švietimas yra prioritetas ne lozunguose“, – sakė premjerė.

„Bet mes visi galime padaryti dar vieną nedidelį, nieko nekainuojantį, tačiau reikšmingą žingsnį – mokiniai, jų tėveliai ir globėjai, pasitikėkime ir gerbkime mokytojus ne tik per šventes, bet kiekvieną dieną, kuo dažniau pasakykime AČIŪ“, – pažymima Vyriausybės vadovės sveikinime. 

Seimo pirmininkė dėkojo už indėlį kuriant Lietuvos ateitį

Savo ruožtu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sveikindama pedagogų bendruomenę, pažymėjo tikinti,  kad nors šiandienos švietimo sistemoje nestinga iššūkių, išeitis bus rasta.

„Šių metų Mokytojo diena pažymėta ne vien gėlėmis, šypsenomis ir gražiais žodžiais. Žinoma, norėtųsi, kad būtų kitaip ir švietimo sistemoje neliktų papildomų iššūkių. Vis dėlto geriausia visiems – politikams, pedagogams, tėvams, visuomenei – palikti aistras ir vadovautis racionaliu protu. Čia ir dabar privalome galvoti apie svarbiausio šios sistemos nario – vaiko – saugumą ir gerovę. Tikiu, kad susitelksime ir rasime išeitį“, – pranešime cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

„Mieli mokytojai, Jums tenka didelė atsakomybė ir prasmingas darbas auginti žmones ir kurti Lietuvos ateitį. Dėkoju Jums už tai. Linkiu kantrybės, stiprybės ir įvairiapusės sėkmės. Su Jūsų profesine švente!“ – sveikinime rašė Seimo pirmininkė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.