Šalies pedagogai magistro laipsnį galės įgyti šešiuose universitetuose

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) pasirašė partnerystės sutartis su penkiais universitetais, vykdysiančiais pedagogų magistrantūros studijas. Skelbiama, kad pedagogai galės studijuoti M. Romerio, Kauno technologijos, Klaipėdos, Vilniaus ir Vytauto Didžiojo universitetuose. Šių studijų galimybe pedagogai iki šiol jau galėjo pasinaudoti ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, su kuriuo partnerystės sutartis pasirašyta anksčiau.

Mokytoja klasėje su mokiniais.<br>123rf nuotr.
Mokytoja klasėje su mokiniais.<br>123rf nuotr.
Mokinys<br>V.Balkūno nuotr.
Mokinys<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 10:49 AM

„Su šešiais Lietuvos universitetais pasirašytos partnerystės sutartys atveria plačias galimybes jau dirbantiems ir būsimiems švietimo įstaigų vadovams bei kitiems pedagoginiams darbuotojams stiprinti lyderystės, švietimo administravimo, švietimo vadybos kompetencijas. Jas įgyti padės valstybės finansuojamos magistrantūros pedagoginių studijų programos, kurias vykdo aukštosios mokyklos, bendradarbiaujančios su Nacionaline švietimo agentūra“, – pranešime teigė NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Remiantis NŠA ir universitetų partnerystės sutartimis, magistro studijas jau pradėjo apie 400 pedagoginių darbuotojų. Jie studijas turi užbaigti ir magistro kvalifikacinį laipsnį patvirtinančius diplomus įgyti iki 2026 metų birželio 30 dienos.

Iš viso valstybės finansuojamų magistro studijų galimybe galės pasinaudoti 900 pedagogų. Papildomus kvietimus skelbia šias studijų programas įgyvendinantys universitetai.

NŠA pažymi, kad priimant į studijas pirmumas teikiamas dirbantiems ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų, bendrojo ugdymo mokyklų direktoriams, profesinio mokymo įstaigų vadovams, taip pat kitiems pedagoginiams darbuotojams: pavaduotojams ugdymui, ugdymą organizuojančių skyrių vedėjams, mokytojams, švietimo pagalbos specialistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.