G. Nausėda: Vyriausybė neįsiklausė į mokytojų reikalavimus, todėl pedagogai tikisi, kad juos išgirs Seimas

Mokytojams ruošiantis antrajai streiko bangai, prezidentas Gitanas Nausėda negaili kritikos Vyriausybei. Šalies vadovo teigimu, Ministrų kabinetas neįsiklausė į mokytojų reikalavimus, o „kai kurie žmonės“, anot G. Nausėdos, net nesugebėjo pasikalbėti su pedagogais.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Irtautė Gutauskaitė

Nov 7, 2023, 2:22 PM

„Aš manau, kad viskas, kas įvyko pastaruoju metu, reiškia, kad Vyriausybė neįsiklausė į mokytojų reikalavimus, mokytojai turi viltį, kad įsiklausys Seimas“, – antradienį viešėdamas Pakruojyje žurnalistams komentavo prezidentas.

G. Nausėda, veikiausiai kalbėdamas apie valdančiųjų atstovus, teigė, kad pirmojo streiko metu jie nesugebėjo pasikalbėti su nusivylimą reiškiančiais mokytojais. Ir tai, akcentuoja prezidentas, yra apgailėtina. Šalies vadovo teigimu, šį kartą mokytojai privalo būti išklausyti.

„Tai, kad kai kurie žmonės nesugeba net išeiti pasikalbėti su mokytojais yra tiesiog apgailėtina“, – sakė šalies vadovas.

„Palūkėsime iki šio streiko ir manau, kad mokytojų reikalavimai bent jau privalo būti išklausyti“, – akcentavo prezidentas.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) antrąją mokytojų streiko bangą lapkričio 22 dieną žada pradėti mitingu prie Seimo. Vilniaus miesto savivaldybė antradienį gavo Andriaus Navicko vadovaujamos mokytojų profesinės sąjungos prašymą dėl leidimo mitinguoti.

„Aktyvius streiko veiksmus pradėsime lapkričio 22 dieną ir tą dieną, 16 valandą, prie Seimo organizuosime mitingą, tai rytoj planuojame kreiptis į Vilniaus savivaldybę dėl leidimo mitingui“, – pirmadienio vakarą po LŠDPS tarybos posėdžio Eltai sakė profsąjungos vadovas Andrius Navickas.

LŠDPS lyderis tvirtino, jog svarstymai dėl galimų protesto akcijų po lapkričio 22 d. priklausys nuo to, kokie su mokytojų algomis susiję sprendimai bus priimti Seime.

Profsąjunga pirmadienį išplatino kvietimą šalies švietimo darbuotojams prisidėti prie lapkričio 22 d. atsinaujinsiančios streiko bangos.

ELTA primena, kad rugsėjo 29–spalio 12 d. vyko aktyvus pedagogų streikas, organizuotas švietimo darbuotojų profesinės sąjungos. Spalio 12 dieną streikui perėjus į pasyviąją fazę, mokytojai grįžo darbuotis į klases. Vis dėlto, grįžti į aktyvųjį streiką planuojama lapkričio 22 dieną.

Grįžimas prie streiko lapkričio pabaigoje yra grindžiamas tuo, jog tuo metu Seime bus pradėtas svarstyti kitų metų valstybės biudžetas. Tikimasi, kad parlamentarai išgirs profesinės sąjungos prašymą kitais metais didinti mokytojų atlyginimus ne 21 proc., kaip numatė Švietimo ministerija, o 32 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.