Lituanistikos dėstytojų stažuotėms Lietuvoje ir užsienyje ministerija skirs 350 tūkst. eurų

Stiprinant lituanistinį švietimą, lituanistikos dėstytojams bus sudaromos platesnės galimybės stažuotis ir tobulinti kvalifikaciją Lietuvoje ir užsienyje, lituanistikos studentams – dalyvauti pažintiniuose vizituose. Tam Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) yra numačiusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto ministerija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 8:53 AM, atnaujinta Mar 6, 2024, 10:50 AM

Anot ministerijos, lėšos padės įgyvendinti iš viso 20 projektų, bendradarbiaujant su Ukrainos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos, Švedijos, Vengrijos, Sakartvelo, Indijos ir kitų šalių lituanistikos (baltistikos) centrais.

Nurodoma, kad dėstytojai iš Lietuvos galės lankytis lituanistikos (baltistikos) centruose užsienyje ir skaityti paskaitas, konsultuoti studentus, pristatyti naujausius lituanistikos mokslo tyrimus. Nurodoma, kad taip pat bus organizuojami ir užsienio lituanistikos (baltistikos) centrų dėstytojų vizitai, stažuotės ir kvalifikacijos tobulinimui skirti renginiai Lietuvoje, o studentams – sudaromos galimybės atvykti į Lietuvą ir dalyvauti edukaciniuose pažintiniuose renginiuose, vasaros mokyklose.

Šiuo metu pasaulyje yra apie 40 lituanistikos (baltistikos) centrų, kuriuose mokosi apie 1,4 tūkst. studentų, lietuvių kalbą ir kultūrą dėsto ir tiria apie 110 dėstytojų ir tyrėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.