Klaipėdoje – įtartinai apsvaigusi mokyklos direktorė: net nesugebėjo įpūsti į alkotesterį

Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazijos direktorė Julija Archišina priversta palikti pareigas – spėjama, kad trečiadienį darbe ji pasirodė gerokai išgėrusi.

Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazijos direktorė Julija Archišina priversta palikti pareigas – spėjama, kad trečiadienį darbe ji pasirodė gerokai išgėrusi.<br> Lrytas.lt koliažas
Klaipėdos „Pajūrio“ progimnazijos direktorė Julija Archišina priversta palikti pareigas – spėjama, kad trečiadienį darbe ji pasirodė gerokai išgėrusi.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 9:30 AM, atnaujinta May 23, 2024, 10:08 AM

Kaip ketvirtadienį skelbė portalas 15min, nuo progimnazijos vadovės trečiadienį sklido alkoholio kvapas, o galiausiai Klaipėdos merą Arvydą Vaitkų pasiekė J.Archišinos prašymas atleisti ją iš pareigų.

Kaip rašė 15min, į mokyklą atvyko ir policijos pareigūnai – direktorės blaivumą bandyta patikrinti keturis kartus, tačiau nesėkmingai – moteris net nesugebėjo pūsti. Pažymima, kad į alkotesterį ji ne pūtė, o traukė orą.

Netrukus J.Archišinai pasiūlyta nuvykti į gydymo įstaigą ir pasitikrinti blaivumą.

Klaipėdos miesto savivaldybė komentarą dėl šios situacijos žadėjo pateikti netrukus.

Portalui lrytas.lt susisiekus su pačia „Pajūrio“ progimnazija, telefoną pakėlė direktorės pavaduotoja, tačiau jokios informacijos apie incidentą nepateikė.

„Aš nesu įspėta, kokia situacija, aš savo pareigas atlieku ir atsiprašau – dabar esu labai užimta“, – nurodė ji ir padėjo telefono ragelį.

Klaipėdos mero A.Vaitkaus teigimu, gavus anoniminį pranešimą, ugdymo įstaigoje buvo surengtas patikrinimas.

„Trečiadienį ryte buvo gautas anoniminis skambutis, kad pastebėta direktorė su neblaivumo požymiais. Atvykus policijos pareigūnams, direktorė atsisakė būti patikrinta. Po to ji vyko į ligoninę, bet kraujo ten taip pat nepridavė“, – Eltai ketvirtadienį sakė A.Vaitkus.

Anot savivaldybės mero, apie progimnazijos direktorės piktnaudžiavimą alkoholiu švietimo skyriuje buvo kalbama ir anksčiau.

„Man apie tai nebuvo tekę girdėti, bet po šio įvykio išgirdau, kad švietimo skyriuje tokių pokalbių buvo ir anksčiau“, – pažymėjo A.Vaitkus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.