Lietuvos inovacijų augimą skatina partnerystė ir naujos idėjos

Inovacijos – vienas svarbiausių veiksnių vystytis šalies ekonomikai. Tad Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) vykdo unikalų projektą „Technologijos ir mokslas inovatyviam verslui“. Šis projektas skatina jungtis mokslą ir verslą, kad rinkoje turėtume kuo daugiau inovatyvių produktų. Ypatingas dėmesys skiriamas mokslo ir verslo tarpusavio bendradarbiavimui, technologijų perdavimo procesams, produktų komercinimui ir pan.

Lietuvos mokslininkai ir verslininkai inovacijų srityje tikrai mato perspektyvą: per trejus metus MITA įvertino 200 inovatyvių idėjų, buvo sukurta 19 naujų produktų, įsteigtos 37 įmonės.
Lietuvos mokslininkai ir verslininkai inovacijų srityje tikrai mato perspektyvą: per trejus metus MITA įvertino 200 inovatyvių idėjų, buvo sukurta 19 naujų produktų, įsteigtos 37 įmonės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2015, 9:11 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:28 AM

Šiuo metu pagal projektą vykdoma strateginė iniciatyva „Inoskaita“, kurios tikslas – skatinti įmones deklaruoti išlaidas, skiriamas moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai (MTEP) bei tokiu būdu ženkliai prisidėti prie Lietuvos pozicijos gerinimo Europos Inovacijų Sąjungos švieslentėje.

MITA siekia, kad „Inoskaita“ veiklos metu verslas deklaruotų ne mažiau kaip už 4,3 mln eurų (15 mln. litų) naujų MTEP veiklų. Konsultacijas, kaip deklaruoti išlaidas, gaus net 900 mažų Lietuvos įmonių, kuriose dirba iki 100 darbuotojų, ir 100 didesnių įmonių, kuriose darbuotojų skaičius viršija 100 darbuotojų.

Lietuvos mokslininkai ir verslininkai inovacijų srityje tikrai mato perspektyvą: per trejus metus MITA įvertino 200 inovatyvių idėjų, buvo sukurta 19 naujų produktų, įsteigtos 37 įmonės. Projekte dalyvauja partneriai iš visos Lietuvos: 6 mokslo ir technologijų parkai, 3 verslo asociacijos ir Lietuvos inovacijų centras.

Susidomėjimą projektu liudija tai, kad „Technologijos ir mokslas inovatyviam verslui“ konsultantai jau suteikė 6074 konsultacijas dėl technologijų perdavimo bei komercializavimo, mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros, inovacijų projektų rengimo, intelektinės nuosavybės klausimais.

Lietuvos gyventojai nuo užsieniečių tikrai neatsilieka sumanumu ir kūrybingumu. Su agentūros pagalba per projektinį laikotarpį parengta 20 Europos ir patentinių paraiškų, 41 Bendrijos dizaino paraiška. Taip pat suorganizuotas Vilniaus inovacijų forumas „Innovation Drift“ – Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginys 2013 m., partnerių paieškos renginys Čikagoje, 46 grupinės konsultacijos.

Tam, kad Lietuvos gyventojai būtų nuolat skatinami domėtis, studijuoti inovatyvias technologijas, jas taikyti praktikoje ir versle, buvo parengtos 36 radijo laidos, 7 video reportažai, 8 naujienlaiškiai ir 91 straipsnis apie inovacijas. Taip pat parengti 2 sėkmės istorijų leidiniai. Daromi veiksmai, kad tokių sėkmės istorijų artimiausioje ateityje būtų tikrai daug.

Dalis šių istorijų pristatomos TV laidų cikle „Nepaprasti daiktai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.