Modernūs integruoti mokslo, studijų ir verslo slėniai

2014 m. balandžio 1 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė atnaujino Integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų (slėnių) kūrimo ir plėtros koncepciją, siekdama sąsajų su sumanios specializacijos procesu.

Mokslo slėniai.
Mokslo slėniai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-28 08:51, atnaujinta 2018-01-08 02:38

Koncepcijoje siekiama šių tikslų: – sudaryti sąlygas kurti aukščiausiojo lygio moksliniais tyrimais pagrįstas naujas žinias – stiprinti ir telkti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) intelektinį potencialą, skatinti mokslininkų ir kitų tyrėjų bendradarbiavimą nacionaliniu ir tarptautiniu mastu;

– skatinti mokslui imlių ūkio sektorių plėtrą, naujų inovatyvių produktų kūrimą ir komercinimą – sudaryti sąlygas mokslui ir verslui efektyviai bendradarbiauti MTEP ir inovacijų srityje, plėtoti technologijų kūrimo ir perdavimo veiklą;

– telkti ir atnaujinti MTEP, inovacijų, studijų ir mokslui imlaus verslo infrastruktūrą, sudaryti sąlygas efektyviai ją naudoti.

Trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose veikia penki integruoti mokslo, studijų ir verslo slėniai: „Santara“ ir „Saulėtekis“ Vilniuje, „Santaka“ ir „Nemunas“ Kaune bei „Jūrinis“ Klaipėdoje. Slėniuose veikia modernios laboratorijos su naujausia moksline įranga.

Sudaromos sąlygos kurti aukščiausio lygio moksliniais tyrimais pagrįstas naujas žinias. Slėniuose skatinama mokslui imlių ūkio sektorių plėtra, naujų inovatyvių produktų kūrimas ir komerciniams. Telkiama ir atnaujinama mokslinių tyrimų ir eksperimentinė plėtra (MTEP), inovacijų, studijų ir mokslui imlaus verslo infrastruktūra bei sudaromos sąlygos efektyviai ją naudoti. Slėniuose šalia mokslininkų veikia ir mokslinės įmonės, kuriančios inovatyvius produktus, o kasdienis verslo ir mokslo atstovų bendravimas skatina inovacijų kūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.