Lietuviai kuria neperduriamus ir nuo uodų apsaugančius rūbus

Tikrai esate girdėję posakį – neišradinėk dviračio! Esą daryk paprastai, kaip visi iki šiol darė, tačiau dviratis išradinėjamas. Išradinėjami audiniai – tai, ką jūs nešiojate ant savęs drabužių forma. O ar esate girdėję apie audinį, kuriame nanotechnologijų pagalba yra įsiūtos vitamino E molekulės? Vieni didžiausių audinių inovatorių pasaulyje yra Lietuvos verslininkai.

Vieni didžiausių audinių inovatorių pasaulyje yra Lietuvos verslininkai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vieni didžiausių audinių inovatorių pasaulyje yra Lietuvos verslininkai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:07 PM

Jų gaminius drąsiai galime vadinti stebuklu, nes jie neperduriami, nedegantys, apsaugo nuo vabzdžių. Megztiniai ar gaminiai, atsparūs aštriems daiktams ir dūriams bei pjovimui yra gaminami naudojant legiruotą plieną, kuris yra žmogaus plauko storio, kartu su vilna, jie yra suverpti.

Audiniai daugiausiai skirti karinės srities šturmo grupėms, jėgeriams ar kitiems, kurie dirba tokiose pavojingose sąlygose. Praktiškai tokie audiniai jau yra panaudoti vienoje deimantų kasykloje. Tuo tarpu audiniai, apsaugantys nuo uodų gali pasitarnauti kiekvienam gamtos mylėtojui – grybautojui, uogautojui, meškeriotojui. Sužinokite apie lietuvių įmonės „Garlita“ gaminamus nedegančius, neperduriamus, saugančius nuo kenksmingų vabzdžiu ar prisotintus vitaminu E tekstilės gaminius laidoje „Nepaprasti daiktai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.