Išmaniosios inovacijos judesius paverčia garsais, saugo

Kaip jums tas jausmas, kai kartu su kažkuo einate, bendraujate, dirbate, kuriate? Ypatingas? Kauno Technologijų Universitete yra vieta, kur tą jausmą išgyvenantys jauni savo polėkiu ir noru ieškoti žmonės kuria, padeda vienas kitam ir įkvepia kurti ypatingus dalykus. KTU startuolių inkubatoriuje „Startup space“ jaunuolių kuriamos inovacijos iš ties stebina – judesį apdainuojantis „Motus“, išmanusis žiedas. Kas tai?

Išmaniosios inovacijos judesius paverčia garsais<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Išmaniosios inovacijos judesius paverčia garsais<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2015, 10:52 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:03 AM

Į delną telpantis „Motus“ interpretuoja judesius, paversdamas juos garsais. „Motus“ prototipą jau naudoja šokio teatras „Aura“, jis skirtas menininkams, muzikantams ir trokštantiems saviraiškos per muziką bei gestą. Judesį galima interpretuoti, bet galima judesiais valdyti ir įrenginius. Išmanusis žiedas per bluetooth technologiją susietus įrenginius priima vartotojo gestus kaip komandas. Pagrindinis plačiausias šio žiedo pritaikomumas su išmaniais telefonais. Papildomi taikymo variantai su papildytos realybės (google glass, oculus rift, kinect ir t.t.), gali būti pritaikyti neįgaliesiems su ribota judėjimo galimybėmis. Kad žiedas ypatingas dalykas žino kiekvienas vedęs vyras – juo vyrus valdo moterys, dažnai tikėdamos, kad žiedas dar ir saugo. Bet kur kas patikimiau saugo hologramos. Ką, nuo ko ir kaip? Pasižiūrėkite laidoje „Nepeprasti daiktai. Išmaniosios technologijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.