Skatinimo lėšos – valstybinėms mokslo ir studijų institucijoms

MITA, administruodama Lėšų paskirstymo valstybinėms mokslo ir studijų institucijoms ūkio subjektų MTEP užsakymų vykdymui rėmimo priemonę, nuo 2013 metų kasmet skelbia du kvietimus mokslo ir studijų institucijoms teikti paraiškas ūkio subjektų užsakomiems MTEP darbams skatinti skirtoms lėšoms gauti.

Skatinimo lėšos skiriamos valstybinėms mokslo ir studijų institucijoms
Skatinimo lėšos skiriamos valstybinėms mokslo ir studijų institucijoms
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:16 AM

Skatinimo lėšos – institucijoms numatyto valstybės biudžeto bazinio finansavimo, skirto MTEP ir meno veiklai plėtoti, lėšų dalis.

Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus universitetas, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras, Gamtos tyrimų centras, Fizinių ir technologijos mokslų centras aktyviai dalyvauja teikdami paraiškas ir siekdami gauti skatinimo lėšų.

Mokslinio potencialo apjungimas, pritraukiant žinioms imlias įmones dirbti kartu su mokslininkais skatina technologinius pokyčius bei inovacijas. Kuriant bendradarbiavimo ir komunikavimo tinklus, skatinamas neformalus pasikeitimas idėjomis, reikiamais specialistais, efektyviau sprendžiamos technologijų perdavimo problemos Esama situacija rodo, kad Lietuvoje įvairiose mokslo srityse tyrėjų verslumo gebėjimai labai skiriasi.

Daugiausiai MTEP užsakymų vykdo į taikomąjį mokslą orientuoti technologiniai universitetai. Norint aktyvinti mokslo ir studijų institucijose sukurtų žinių perdavimą, būtina skatinti tyrėjų bendradarbiavimą su verslo atstovais nes taip sukuriama palanki atmosfera tyrėjų verslumui.

Kuo stipresnis ryšys tyrėjų su verslininkais, tuo geriau tyrėjai supranta gamybos procesą, rinkos sąlygas ir tyrimo rezultatų praktinį pritaikymą.

Artimiausias kvietimas teikti paraiškas bus paskelbtas gegužės mėnesio 4 dieną ir tęsis iki liepos 15 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.