Kinijos muitininkai vertina Lietuvos grūdų augintojus ir eksportuotojus

Kinijos muitinės atstovai pradeda tikrinti Lietuvos grūdų augintojus ir eksportuotojus – jei jie atitiks reikalavimus, įmonės galės eksportuoti kviečius į Kiniją.

Kinijos muitinės atstovai pradeda tikrinti Lietuvos grūdų augintojus ir eksportuotojus – jei jie atitiks reikalavimus, įmonės galės eksportuoti kviečius į Kiniją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kinijos muitinės atstovai pradeda tikrinti Lietuvos grūdų augintojus ir eksportuotojus – jei jie atitiks reikalavimus, įmonės galės eksportuoti kviečius į Kiniją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 3:50 PM, atnaujinta Nov 6, 2018, 3:59 PM

Savaitę truksiančio vizito metu bus nagrinėjama lietuviškos kilmės kviečių sanitarinė kontrolė visuose jų ruošimo etapuose, BNS pranešė Valstybinė augalininkystės tarnyba.

Kinijos muitininkai lankysis Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Telšių ir Klaipėdos apskrityse, kur susipažins su grūdų saugojimu, taip pat Klaipėdos jūrų uoste, kur grūdai kraunami į laivus.

Anot tarnybos, Lietuva norėtų eksportuoti ir miežius, todėl ketinama atkreipti dėmesį ir į juos.

Pasak Augalininkystės tarnybos laikinosios direktorės Rasos Rimkutės, delegacija domėsis grūdų augintojais ir eksportuotojais, ar sistema nuo jų auginimo iki pat eksporto atitinka Kinijos reikalavimus.

Grūdų perdirbėjų asociacijos duomenimis, per devynis šių metų mėnesius Lietuva eksportavo 2 mln. tonų grūdų, iš jų – 1,3 mln. tonų kviečių, kurie daugiausiai eksportuoti į Saudo Arabiją, Nigeriją, Ispaniją, Lenkiją ir kitas ES šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.