Ūkininkų vargai: aplink kiekvieną elektros stulpą apsuka ir po 17 ratų

Pradėtas mokėti kompensacijas už servitutais pripažįstamus jai priklausančius skirstymo tinklo elektros stulpus, pastotes ir kitus elektros energetikos objektus privačiuose sklypuose, ūkininkai vadina menkomis ir dėl kompensacijų kreiptis neskuba, o bendruomenės lyderiai sako, kad jos turi būti mokamos kasmet, rašo „Lietuvos žinios“.

Pradėtas mokėti kompensacijas už servitutais pripažįstamus elekros energetikos objektus ūkininkai vadina menkomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pradėtas mokėti kompensacijas už servitutais pripažįstamus elekros energetikos objektus ūkininkai vadina menkomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 8:43 AM

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas dienraščiui sakė, kad kompensacija toli gražu nesiekia nuostolių, kuriuos ūkininkai dėl tų servitutų patiria kasmet.

Ūkininkų sąjungos užsakymu Ekonomikos instituto mokslininkai yra apskaičiavę, kad, priklausomai nuo auginamos žemės ūkio kultūros, kiekvieną servitutu pripažintą energetikos objektą su nustatyta apsaugine zona žemės ūkio technika per metus reikia apvažiuoti po 7–17 kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.