G. Paluckas: ŽŪM perkėlimas visuomenei neduos jokios naudos

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimas į Kauną visuomenei neduos jokios naudos, įsitikinęs socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimas į Kauną visuomenei neduos jokios naudos, įsitikinęs socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimas į Kauną visuomenei neduos jokios naudos, įsitikinęs socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 11:09 AM, atnaujinta Feb 15, 2019, 11:14 AM

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ socialdemokratų lyderis teigė, kad šis sprendimas buvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų dalis, kai partijos lyderiai Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis davė pažadą Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui sugrąžinti prestižą miestui perkėlus ten ŽŪM.

Nors šis asmeniškai Kauno miestui merui duotas pažadas nebuvo išgirstas viešai ir nėra pagrįstas realiais faktais, anot G. Palucko, nėra jokių priežasčių tuo abejoti.

„Politinius gandus visi puikiai suvokia, nes kitų racionalinių argumentų, kodėl reikėtų išvežti vieną ministeriją į Kauną, o politinę jos vadovybę palikti Vilniuje, aš nerandu“, – teigė G. Paluckas.

Pasak, socialdemokratų partijos pirmininko, V. Matijošaitis už ŽŪM perkėlimą į Kauną greičiausiai atsidėkos paremdamas S. Skvernelį rinkimuose.

ELTA primena, kad tikslas perkelti ŽŪM į Kauną buvo nurodytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarytų galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad balandį Kaune pradės veikti „veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų, o visa ministerija bus perkelta kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.