ES žemės ūkio ministrai aptars ambicingesnę bioekonomikos strategiją

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys kartu su kitais ES ministrais Žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje aptars atnaujintą bioekonomikos strategiją.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys kartu su kitais ES ministrais Žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje aptars atnaujintą bioekonomikos strategiją.<br>123rf nuotr.
Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys kartu su kitais ES ministrais Žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje aptars atnaujintą bioekonomikos strategiją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2019, 10:44 AM, atnaujinta Mar 18, 2019, 10:47 AM

Kaip nurodoma strategijoje, vienas iš tikslų – iki 2030 metų maisto atliekų kiekį sumažinti 50 proc.

„Gyvulininkystės sektoriuje inovacijos leidžia vis daugiau maisto atliekų saugiai perdirbti į gyvulių pašarus, jei tai daroma laikantis taisyklių ir teisinių reikalavimų. Apskaičiuota, kad pasitelkiant inovacijas galima taip sumažinti šiuo metu gyvulių pašarams auginti naudojamos žemės plotą, kad būtų galima išmaitinti papildomus tris milijardus žmonių“, – rašoma strategijoje.

Dokumente taip pat akcentuojama, kad tvari bioekonomika padės įgyvendinti tikslą iki 2030 metų sustabdyti dirvožemio būklės blogėjimą ir iki 2020 metų atkurti bent 15 proc. nualintų ekosistemų.

Briuselyje vyksiančiame posėdyje ministrai taip pat bus informuoti apie susietąją paramą, padėtį mėsos sektoriuje, Europos patentų tarnybos sprendimą dėl galimybės patentuoti klasikinės augalų selekcijos rezultatus ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.