„Lietuvos dienos“ Kinijoje – galimybė Lietuvos gamintojams

Šią savaitę Kinijoje, Zhengzhou, Henan provincijoje, pirmą kartą surengtos Žemės ūkio ministerijos, bendradarbiaujant su Lietuvos ambasada Kinijoje, inicijuotos „Lietuvos dienos“ – lietuviškos produkcijos pristatymas ir degustacija verslo, kitų organizacijų bei šios provincijos, kurioje gyvena apie 108 mln. žmonių, valdžios atstovams.

Renginio metu kinai išreiškė susidomėjimą lietuviškais sūriais, duonos gaminiais, šokoladu, vandeniu ir midumi.<br> ŽŪM inf.
Renginio metu kinai išreiškė susidomėjimą lietuviškais sūriais, duonos gaminiais, šokoladu, vandeniu ir midumi.<br> ŽŪM inf.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽŪM inf.

Apr 28, 2019, 5:37 PM, atnaujinta Apr 28, 2019, 5:41 PM

Renginio metu kinai išreiškė susidomėjimą lietuviškais sūriais, duonos gaminiais, šokoladu, vandeniu ir midumi. Šakotis kinams pasirodė idealiai pritaikytas jų skoniui, o jo forma stebino. Taip pat sulaukta Kinijos verslo pasiūlymo kartu organizuoti lietuviškų maisto produktų pristatymus restoranams, kavinėms, viešbučiams. Nors dar nebaigtos jautienos leidimų procedūrų kas kartą sulaukiama susidomėjimo lietuviška jautiena ir jos gaminiais.

Kinijoje sparčiai didėja ekologiškų maisto produktų vaikams paklausa, todėl Žemės ūkio ministerija domisi ir ekologiškų produktų įvedimu į šios šalies rinką.

Šių metų lapkričio mėnesį vyksiančioje ekologiškų produktų parodoje Pekine bus pristatomas Lietuvos ekologinis sektorius.

Lietuva aktyviai siekia, kad lietuviška produkcija būtų atrasta ir pamėgta didžiulėje Kinijos rinkoje, tad „Lietuvos dienos“ mūsų gamintojams yra puiki galimybė ne tik užmegzti ryšius su Kinijos atstovais, bet ir surasti vietą šios šalies maisto kultūroje.

Tai tik pirmieji tokie pristatymai, kurių dar laukia ne vienas. ŽŪM ragina lietuviškos produkcijos gamintojus ir perdirbėjus aktyviai išnaudoti galimybes ir kelti savo produkcijos žinomumą Kinijoje.

Kitas lietuviškų gaminių pristatymas vyks š. m. gegužės 31 d. Jinane, Shandongo provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.