Žemės ūkio ministerija Kaune plečiasi: darbuotojų daugėja

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad artimiausiu metu Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) padalinyje Kaune bus įdarbinta daugiau darbuotojų.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad artimiausiu metu Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) padalinyje Kaune bus įdarbinta daugiau darbuotojų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad artimiausiu metu Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) padalinyje Kaune bus įdarbinta daugiau darbuotojų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 9:31 AM, atnaujinta May 23, 2019, 9:34 AM

„Prieš dvi savaites buvau Kaune, tai jau dirbo 16 darbuotojų. Šiandien gali būti daugiau, nes esame padavę keliolika naujų konkursų į Valstybės tarnybos departamentą. Pakankamai intensyviai su juo bendradarbiaujame, kad tie konkursai greičiau būtų paskelbti“, – Eltai sakė G. Surplys.

Jo teigimu, Kauno padalinyje dirba įvairaus lygmens specialistų.

„Turime specialistų lygmens (specialistų. – ELTA) – yra vienas skyrius, kur vedėjas dirba, vienas skyrius, kur patarėja dirba Kaune ir galiausiai, kaip esu sakęs, nuo birželio pradžios tikiuosi turėti viceministrą, kurio darbo vieta bus Kaune“, – kalbėjo G. Surplys.

ELTA primena, kad tikslas išnagrinėti ŽŪM perkėlimo į Kauną galimybes buvo numatytas Vyriausybės programoje. Ją norėta perkelti kartu su pavaldžiomis organizacijomis, tačiau, joms pasipriešinus, šios minties laikinai atsisakyta.

ŽŪM teigia, kad ministerijos perkėlimas sudarys galimybes peržiūrėti nusistovėjusias valdymo tvarkas ir procedūras, o procesų efektyvinimas turėtų sutaupyti apie 500 tūkst. eurų valstybės lėšų per metus.

ŽŪM skaičiavimais, ministerijos perkėlimas į Kauną atsieis per 1 mln. eurų, o atsipirkti turėtų per 5-6 metus. Planuojama, kad visa ministerija į Kauną bus perkelta kitąmet. Tiesa, perkėlimą kritikuoja kai kurie ekonomistai, ūkininkai ir ŽŪM pavaldžių įmonių darbuotojai.

Anksčiau G. Surplys sakė, kad veidrodinė ministerija Kaune turėtų startuoti su 20 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.