Dalintis įdomiausiais regioniniais verslo projektais – į naujo formato parodą

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) teritorijoje vykstančios žemės ūkio parodos neatsitiktinai yra tapusios išskirtiniu Lietuvos reiškiniu, sutraukiančiu šimtus dalyvių ir tūkstančius lankytojų. Šių parodų organizatoriai – VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko darbuotojai – kaskart ieško naujų idėjų, stengdamiesi atspindėti pažangiausias pasaulio agrotendencijas, pademonstruoti moderniausią techniką ir technologijas.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-07-01 14:37

Pastaruoju metu Lietuvai vis aktyviau gręžiantis į bioekonomikos plėtros galimybes ir regionų gyvybingumo skatinimą, rugsėjo 26 – 28 dienomis VDU ŽŪA pakvies į naujo formato tarptautinę parodą „Inno Panorama“. Jos moto – „Sprendimai regionų plėtrai“.

Parodą „Inno Panorama“ sudarys trys segmentai – agroinovacijos, bioekonomika, rekreacija.

„Renginio idėją paskatino suvokimas, jog tam, kad Lietuvos regionai suklestėtų, turime dirbti visi drauge. Norime visuomenei parodyti regionuose sėkmingai veikiančių įmonių pavyzdžius, ten įgyvendintus novatoriškus projektus, mokslo įstaigų veiklos rezultatus. Neabejojame, kad parodos lankytojai ras atsakymus į daugelį jiems rūpimų klausimų, o daliai žmonių tai gali padėti išsikristalizuoti ir visiškai naujas nuosavų verslų idėjas“, – neabejoja VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktorius Virginijus Venskutonis, raginantis norinčiuosius dalyvauti parodoje „Inno Panorama“ nedelsti iki paskutinio registracijos termino – rugsėjo 4 d., o registruotis jau dabar.

V. Venskutonis pastebi, kad naujovių siekiančioms įmonėms šis renginys bus puiki proga užmegzti naudingus kontaktus, susirasti naujų partnerių ir naujų rinkų. Lietuvos, taip pat užsienio įmonės, veikiančios bioekonomikos srityje, galės plačiajai auditorijai pademonstruoti savo veiklos rezultatus, pristatyti aukštos pridėtinės vertės gaminius, paskatinti naujas investicijas į šį perspektyvų ūkio sektorių.

Parodos „Inno Panorama“ tematika, VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktoriaus teigimu, planuojama labai plati. Tai – žemės ūkio technologijų ir technikos inovacijos, aplinkos priežiūros ir aplinkosaugos naujovės, inovatyvūs biožaliavų panaudojimo pavyzdžiai, sveikas ir saugus maistas, atsinaujinančioji energetika, socialinės inovacijos ir socialiniai verslai, rekreacijos galimybės Lietuvos regionuose, konsultavimo paslaugos ir viešoji parama inovacijų plėtrai.

„Laukiame visų įmonių ir organizacijų atstovų, kurie šiandien turi kuo didžiuotis ir nori pademonstruoti modernaus regiono sampratą atitinkančias inovacijas. Parodoje dalyvauti jau registruojasi agroverslo įmonės, norinčios pademonstruoti naujausius, šiuo metu aktualius sprendimus.

Pagrindinio parodos partnerio – Žemės ūkio ministerijos – stende bus galima susipažinti su inovatyviais iš KPP lėšų įgyvendintais projektais, pabendrauti su projektų vykdytojais, daugiau sužinoti apie paramos kaimo plėtrai galimybes.

Parodoje prisistatys ir Lietuvos vietos veiklos grupės, kurios administruoja kaimui skirtos programos LEADER lėšas ir yra ne vieno novatoriško projekto iniciatorės.

Besidominčiuosius atsinaujinančios energetikos technologijų diegimu dėl paramos galimybių visomis parodos dienomis konsultuos Aplinkos projektų valdymo agentūros specialistai. Įmonių, veikiančių atsinaujinančios energetikos srityje, stenduose bus galima susitarti dėl konkrečių paslaugų.

Rekreacijos objektus, rekreacijos paslaugas parodoje pristatys Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija, šalies bitininkai, medžioklinių, taip pat gydomaisiais tikslais laikomų gyvūnų augintojai, turizmo sektoriaus atstovai, įvairaus aktyviam poilsiui skirto inventoriaus ir sveikatinimo įrangos pardavėjai“, – nepraleisti progos parodyti, pamatyti ir sužinoti ragina V. Venskutonis.

Parodos „Inno panorama“ metu VDU ŽŪA vyks ir reikšmingas akademinis renginys – tarptautinė mokslinė konferencija „Kaimo plėtra 2019: bioekonomikos srities mokslo tyrimai ir inovacijos“. Jo metu vyks verslo ir mokslo forumas „Bioekonomikos plėtra – būtina ilgalaikio konkurencingumo ir gerovės ekonomikos augimo sąlyga“, įvairių Europos ir Amerikos šalių mokslininkai diskutuos apie bioekonomikos, didinančios gerovę kaimo vietovėse, kūrimo instrumentus, tarptautinį ir tarpdisciplininį bendradarbiavimą.

VDU ŽŪA Bioekonomikos plėtros fakulteto dekanė prof. Astrida Miceikienė pastebi, kad spartus gyventojų skaičiaus augimas pasaulyje ir klimato kaita skatina žmoniją ieškoti būdų, kaip apsirūpinti maistu, energija, medžiagomis, įvertinus tai, kad iškastiniai gamtos ištekliai yra riboti, o jų naudojimas didina neigiamą poveikį aplinkai.

„Moksliniais tyrimais ir inovacijomis grindžiama bioekonomika, kuri apima tvarią atsinaujinančių biologinių išteklių gamybą ir tų išteklių bei atliekų perdirbimą į maistą, pašarus, kitus vertingus bioproduktus ir bioenergiją, gali padėti tausoti aplinką, apsirūpinti maistu, pasiekti didesnį energetinį saugumą, taip pat didinti pramonės ilgalaikį konkurencingumą bei skatinti naujų darbo vietų kūrimą. Europos Komisija, peržiūrėjusi 2012 m. patvirtintą ES bioekonomikos strategiją, 2018 m. spalio mėn. paskelbė jos atnaujinimą ir tai, kad siūloma gerokai didinti šios srities mokslinių tyrimų ir inovacijų finansavimą, t. y. iki 2027 m. pasiūlyta skirti 10 mlrd. eurų“, – teigia A. Miceikienė.

Šiuo metu bioekonomika jau užima svarbią dalį ir bendroje Lietuvos ekonomikoje. Šiame sektoriuje sukuriama apie 13 proc. Lietuvos BVP, dirba per 17 proc. visų šalies dirbančiųjų, o eksportui pagaminamos produkcijos vertė sudaro beveik 44 proc. viso Lietuvos eksporto. Platus bioekonomikos vystymas numatytas ir Lietuvos regionų plėtros kryptyse, todėl paroda „Inno Panorama“ puiki proga pasisemti idėjų, kaip šį tikslą realizuoti.

Parodos interneto svetainė www.innopanorama.lt

Tarptautinės konferencijos interneto svetainė https://www.ruraldevelopment.lt/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.